banner102

Emekli öğretmenler de unutulmadı

Öğretmenler Günü münasebetiyle hafta boyunca yapılan etkinliklerle devam edilen kutlamalarda 24 Kasım Öğretmenler Gününde ilk program Of Kaymakamlığının önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çekilen toplu fotoğrafla anıt önü programı sona erdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Kasım 2019 Pazartesi 19:24
Emekli öğretmenler de unutulmadı
 İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Öğretmenler Gününde;Şube Müdürü Süleyman Bedir,  İsmail Yıldırım İlkokulu Müdürü Rıza Ercihan, Pınaraltı İlk/Ortaokulu Müdürü Katip Er, Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi Müdürü Vehap Kurt  ile birlikte emekli öğretmenlerden Yılmaz Koçbıyık, İsmail Müftüoğlu, Mehmet Aykurt’u evlerinde ziyaret ederek vefa örneği gösterdiler.

Emekli Sınıf Öğretmeni Yılmaz Koçbıyık Cumhuriyet Mahallesindeki evinde ziyaret edildi.  Misafirlerine çay ve ikramda bulunan Yılmaz Koçbıyık ziyaretle ilgili olarak, “ Ziyaretiniz beni ziyadesiyle mutlu etti. Bu meslekte çok güzel anılarımız, dostluklarımız oldu. Edindiğimiz dostluklarımız ve dostlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. Sizlerin bu anlamlı Öğretmenler Gününde ziyarete gelmeniz de ayrı bir moral oldu. Teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” diyerek düşüncelerini belirtti.

 

Emekli öğretmenlerden ve Of Halk Eğitim Merkezi eski müdürü İsmail Müftüoğlu ise İrfanlı Mahallesindeki  evinde ziyaret edilerek Öğretmenler Günü kutlandı. İsmail Müftü oğlu ziyaretle ilgili,” Bugün iki mutluluğu bir arada yaşıyorum. Birinci mutluluğum hastaneden çıkıp evimde dinleniyorum. İkinci olarak siz değerli öğretmenlerim tarafından ziyaret ediliyorum. Allah razı olsun, çok mutlu oldum. Öğretmenlikte emeklilik yoktur. Öğretmen her zaman öğretmendir, sadece izine ayrılır. Ömrünün sonuna kadar o anlayışla görevini yapar. Ülkemizde eğitim adına güzel işler yapıldı ancak daha yapılacak çok daha işler var.  İnşallah sizlerin ve tüm eğitimcilerin çalışmasıyla bu güzelliklere ulaşırız. Nazik ziyaretiniz için tekrar teşekkür eder, başarılar dilerim.” ifadeleriyle duygularını belirtti.

Emekli Sınıf Öğretmeni Mehmet Aykurt da Dumlusu Mahallesindeki evinde ziyaret edilerek Öğretmenler Günü kutlandı. Ziyaretle ilgili olarak,” Çok duygulandım. Ne olursa olsun insan hatırlanmak istiyor. Ziyaretinizle yirmi yıl daha gençleştiğimi hissediyorum. Allah razı olsun. Sizlerin de emeklilikte böyle güzel ziyaretçileriniz olsun inşallah. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.” diyerek düşüncelerini belirtti. 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da ziyaretlerle ilgili olarak, “Öğretmenler eğitimin en önemli öğesidir. İnancımıza göre de dünyanın en kutsal vazifesini yapıyoruz. Ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiriyoruz. Bunu yaparken işin öznesi olan öğretmeni çok önemsemeliyiz. Bu amaçla ülkemize güzel hizmetler yapmış hocalarımızı ziyaret ederek Öğretmenler Gününü kutlamak istedik. Bir çeşit vefa örneği göstermek istedik. Rabbim ahrete irtihal eden öğretmenlerimize rahmet eylesin. Sağ olan öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun ömürler versin. Onlara kapımız ve gönlümüz her zaman açıktır. Onların tecrübelerine her zaman ihtiyacımız var.” Sözleriyle düşüncelerini ifade etti.


Emekli öğretmen ziyaretlerinde öğretmenlere çiçek takdim edilerek çay ve ikram eşliğinde emekli öğretmenlerin yaşamış olduğu güzel hizmet günleri yâd edildi.

Son Güncelleme: 25.11.2019 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90