banner102

EVLERİN BAŞ TACI: MOBİLYA

Of'un Nabzı Gazetesi olarak esnaflarımıza değer verme ve yaptıkları işleri halka tanıtma anlamında başlattığımız çalışma, gerek gazetemizde gerekse web sitemizde yayınlanacaktır.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Aralık 2016 Cumartesi 15:54
EVLERİN BAŞ TACI: MOBİLYA

Bu çalışmamızın ilkini bu sayımızda yaparak Of Sanayi Caddesi esnaflarından Özen Mobilya işyeri müdürü Burhan Bayraktar ile görüştük. Kendisine işi ile alakalı özel bilgilerin yanı sıra mobilya sektörü ile ilgili de sorular sorduk. Sorularımıza özveri ile cevap veren Burhan kardeşimize Of'un Nabzı ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Burhan kardeşimize yönelttiğimiz ilk soru; mesleğine hangi tarihte ve kimin vesilesi ile başladığı sorusu oldu. Mesleğine 1996 yılında ailesinin yönlendirmesiyle başladığını söyleyen Burhan Bayraktar, sorduğumuz diğer sorulara şu cevapları verdi:

OFNBZ: Daha önce ahşap olan ve el emeğinin çok fazla olduğu bu sektör neden ve nasıl mobilyaya döndü?

ÖZNMOB: Ahşam kereste işçiliği daha zor olan ve kullanılması, sunta ile mdf ye göre daha zor olan bir ürün olduğu için zamanla kullanımı azaldı. Ayrıca maliyeti de düşük olunca buna rağbet çoğaldı ve kullanımı arttı. Birde mobilyanın renk zenginliği ile boş desenli görünümleri müşterilerin ilgisini çekmiş ve kullanımız hızla artmıştır.            

OFNBZ: Sizce insanlar neden mobilya kullanmalı?

ÖZNMOB: Mobilya her evin baş tacıdır. Gerek kullanım, gerekse süs eşyaları açısında bütün evlerin olmazsa olmazı mobilyadır. Ayrıca kullanım açısından da mobilya çok daha elverişlidir.

OFNBZ: Bu mesleğin ilgi çeken yanları nelerdir?

ÖZNMOB: Mobilya el sanatlarının en zevkli olan mesleklerinin başlarında gelir.  İşlenmesi kolay olduğu için rahatlıkla birşeyler yapabiliyor ve yapılanları görünce de mutlu oluyoruz. Kısaca birşeyler üretip insanları memnun etmek bizim için büyük bir mutluluktur.

OFNBZ: Bu meslek devam eder mi?

ÖZNMOB: Mobilya yüzyıllar sonra bile kullanılacak ve ihtiyaç temeli hiç bitmeyecek bir üründür. Tabi ki zamanın değişmesi mobilyayı da çok daha değişik argümanlar ve aksesuarlarla süslemek mecburiyeti doğurdu. Zamanın hızlı değişimi mobilyayı krom, alüminyum, metal ve pvc ürünleri ile süslemek ve kullanış kolaylığı sağlamaktadır.                

OFNBZ: Bu mesleği ne kadar daha devam ettirmeyi düşünüyorsun?

ÖZNMOB: Bizler bu işe erken yaşta başladık. Başladığımız zamanda meslek sahibi olmak isteyen gençler işe girmek için adeta yalvarırlardı. Bundan dolayı işçi bulup çalıştırmak ve işi devam ettirmek önceden daha kolaydı. Fakat şimdi zorunlu eğitim sistemi ve sistemin getirdiği dezavantajlar bu ve benzeri mesleklerin işini zorlaştırıyor. Zorunlu eğitimi bitiren bir genç belli bir kalıba giriyor ve bu ve benzeri mesleklerde çalışamaz hale geliyor. El emeği yerine masa başı işleri tercih eder duruma geliyorlar. Emek göstermeden kısa yoldan hazır para nasıl kazanabilirim düşüncesi ile  yaşam süren gençlerimiz bu mesleklerin maalesef sonunu getirecek. Bu hem gençliğimiz hem de ülkemiz için büyük bir sorundur.     

OFNBZ: Hayata yeni atılan ve meslek sahibi olmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?   

ÖZNMOB: Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize şunları söylemek istiyorum; Her işin zorlukları olduğu gibi kolaylığı da vardır. Bunun için mutlaka bir meslek sahibi olma gayretinde olmalısınız. Eğer okuyorsanız dahi tatillerde bir dostunuzun veya arkadaşınızın işyerinde çalışın ve meslek sahibi olmaya gayret edin. El emeği ile yapılan çalışmaların karşılığını mutlaka alırsınız. Ayrıca zanaatkar olmak insana huzur verir.

Kıymetli gençler, hangi meslek ve iş olursa olsun mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Çok para var diye bir iş yapmayın. Hangi iş olursa olsun sevdiğiniz işi yapın ve işinizde ahlaklı ve dürüst olun. Unutmayın ki işini ahlaklı ve dürüst yapan esnaf mutlaka kazançlı çıkar.

OFNBZ: Her evin baş tacı olan mobilya konusunda vatandaşlara neler söylemek istersiniz?

ÖZNMOB:  Başta dediğim gibi mobilya evlerin ve diğer mekanların baş tacıdır. Bunun için bütün vatandaşlarımızın hangi iş olursa olsun işini layıkıyla yapan ahlaklı ve dürüst esnafları ödüllendirmesi lazım. Vatandaşlarımız ucuzluğu değil, kaliteli ve el emeği güzel olan tercih etmeleri lazım. Bu hem kendileri, hem de esnaflar için yararlı olacaktır. İşini kaliteli ve güzel yapanların hakkı korunmalı ve ucuz işçilikler ile hiçbir şekilde karşılaştırılmamalıdır.  Vatandaşlar bu şekilde hassasiyet gösterirlerse esnaflarda kendilerine çeki düzen verecek ve işlerini daha kaliteli ve güzel yapacaklardır.  

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.12.2016 16:03
Anahtar Kelimeler:
Burhan Bayraktar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90