banner102

Gazetemizin 122. Sayısındaki Öğrenci Sayfamız

Of’un Nabzı Medya Ailesi olarak 122. sayımızda sayfamızı OF SOLAKLI FEN LİSESİ öğrencilerine ayırdık.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Kasım 2016 Perşembe 15:58
Gazetemizin 122. Sayısındaki Öğrenci Sayfamız
 Bu konuda bizlere yardımcı olan Okul Müdürü Osman HAMZAÇEBİ hocamıza ve okulun diğer öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. 

Of Solaklı Fen Lisesi 12/A sınıfı öğrencilerimize, okudukları okul hakkında ki düşüncelerini sorduk. Büyük bir özveri ile görüşlerini ortaya koyan öğrenciler, görüşlerine yer veremediğimiz diğer öğrencilere de tercüman oldular.

EMEL YAR

Solaklı Fen Lisesi olarak gerek ilçede gerek ilde hatta yurtta sesimizi duyurduk. Okulumuzun merkezden uzak olması hem yöre halkının kalkınmasında ve bilinçlenmesinde yardımcı oldu hem de öğrencilerin aklının ders dışında herhangi bir aktivite ile ilgilenmesini önleyip daha başarılı ve bilinçli olmasını sağladı. Okulumuz olarak sayısız başarıya imza attık ve atacağız.Çevre halkını yapacağımız faaliyetlerde daha aktif hale getirerek daha bilinçli ve duyarlı bir toplum olmama katkı sağlayabiliriz.Bu başarımızı sadece ilde değil tüm yurtta duyurmamız gerektiği bilincindeyiz. Geleceğe umutla bakan öğretmenlerimizin yardımıyla bilinçli bir gençlik olarak yetişiyoruz.

TUĞBA NUR ALKAN

Solaklı Fen Lisesi olarak okulumuz ilçede ve ilde adını duyurmuştur.

Eğitime ve öğretime verdiği önem bakımıyla çevre okullara model olmuştur.Üniversite sınavında gösterdiğimiz başarıyla ilk mezun verdiğimiz  senede dereceye öğrenci yerleştirerek adını duyurmuştur.

 Okulumuz konumu bakımından ilçe merkezine uzak olması bulunduğumuz  beldedeki Eğitim ve öğretimi bir bütün olarak gören okulumuz öğretmenlerimizin bilinçli bir gençlik yetiştirme çabaları öğrencimizin öğretmenin verdiği mesajı kavrayıp uygulayabilmesi bakımından önemlidir. Okul olarak sosyal faaliyetlerimizi çevreyi hedef alarak yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

BERKAY KURT

Okulumuz Taşhanpazarı'nda bulunup küçük şirin bir belde olmakla beraber birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Bu denli çeşitliliği okulumuza ve beldemize sunan en önemli etkenlerin başında okulumuz bitişiğinde bulunan yurt desek pek de yanlış olmaz. Okulumuz eğitim ve kültür bakımından bu denli farklı kılan şüphesiz öğretmen kadrosu ve güçlü idaresi olmakla beraber farklı il ve ilçelerden gelen öğrencilerin de büyük payı bulunmaktadır.

ERTAN YILMAZ

Solaklı Eğitim ve Kültür Vadisi'ne Solaklı Fen Lisesi olarak büyük katkılarda bulunuyoruz.  Solaklı Fen Lisesi tarafından Taşhanpazarı'na eğitim kültürel ve ekonomik açıdan büyük prestij sağlanıyor.

Okulumuzda verilen kaliteli eğitimden dolayı farklı şehirlerden gelen öğrenciler sayesinde kültürel bakımdan zenginlik sağlanıyor.

TUĞBA SANDIKCIOĞLU

Okul coğrafya öğretmenimiz Mehmet KAYKILI ve öğrencilerimizin geliştirmiş olduğu atık plastik ve cam şişe toplama projesiyle Solaklı dikkatleri üzerine topladı. Diğer okullardan da destek alan bu proje ile şuanda çevre dostu bir Taşhan'dan gelecekte çevre dostu bir Türkiye'ye...

AHMET EMİN ZENGİN

Türkiye'de eğitime verilen önem sayesinde Taşhan'da okulların açılması ile birlikte ulaşım ve sağlık alanlarında gelişmeler olmuştur.Çevrenin sorunları ile karşı karşıya kalan öğrenciler ileride başkalarının da bu sorunlarla karşılaşmamaları için tecrübelerinden hareketle çevreye katkı sağlayacaktır.Kaliteli bireyden kaliteli çevre doğar.

ŞEYMANUR SALİHOĞLU

Of Solaklı Fen Lisesi'nde okuyan bir sınıf öğrencisi olarak okulumuzun Of Solaklı Eğitim ve Kültür Vadisi'ndeki en iyi okul olduğunu düşünüyorum. Gerek hafta içi gerek hafta sonu verilen eğitim öğretimin kalitesi bunu kanıtlar niteliktedir. Öğretmenlerimiz de alanlarında civardaki en iyi öğretmenlerdir.Sadece eğitim öğretimde değil sosyal faaliyetlerde de civardaki en etkili okullardan biridir.Mayıs ayında yaptığımız TÜBİTAK BİLİM FUARI, spor faaliyetlerindeki derecelerimiz buna sadece bir kaç örnektir. İki sene önce yapılan kompozisyon yarışmasında okulumuzdan mezun olan  Öznur KURT aldığı Türkiye 2.ligi gözardı edilemez bir başarıdır. Bu örnekler ve daha bir çoğu oklumuzun  Vadi'ye büyük bir katkı sağladığını kanıtlıyor. Okulumuza yapılan ve yapılacak olan desteklerin ileride okulumuzun adını daha çok duyuracağını ve en üst seviyelere taşıyacağını düşünüyorum. Okulumuzun; idarenin, öğretmenlerin ve biz öğrencilerin sayesinde daha da başarılı olacağına inanıyorum.

ELİFNUR KALMA

Gelişmekte olan bir ülke Türkiye'nin iyi eğitimli bireylere ihtiyacı vardır. Ve eğitimin alındığı en önemli kurumlarındandır okul. Of Solaklı Eğitim Vadisinde ki bir okul olarak ne yapıyoruz, neler yapabiliriz bunlara bakacak olursak: Hafta sonu kurslarımızda Trabzon da adını duyurmuş öğretmen kadrosu ile birlikte derslerimizi işliyoruz. Hafta içi 12. sınıfları üniversiteye hazırlamak amacıyla her cuma düzenli olarak deneme sınavları yapılıyor.

Bu şekilde geleceğe iyi eğitim almış bireyler yetiştiriyor okulumuz. Okulun başarısı artıkça da çevrede ki okullar ister istemez bu başarıdan etkileniyor. Ayrıca sosyal faaliyetlerimiz de oldukça fazla. 2016 yılında TÜBİTAK'a katılarak yeni projeler ürettik ve çevremizde de TÜBİTAK'a katılmayan okullarda örnek olduk. Okulumuzun adını sadece Trabzon'da değil, katıldığımız yarışmalardan aldığımız derecelerle Türkiye'ye duyurduk. Bunlar Of Eğitim Vadisine kattığımız başarılardandır. Peki ya başka neler katabiliriz Of Eğitim Vadisine? Asıl önemli olan soru bu. Bu önemli sorunun cevabı ise çok basit. Her gün kendimizi geliştirerek, yeni şeyler üreterek, eğitim ve bilim adına çalışmalar yaparak bu yolda emin adımlarla yürümeliyiz.

DİLEK AKGÜN

İlk olarak Of civarında eğitim seviyesinin en iyi derecede olduğu okullardan biri olan OF SOLAKLI FEN LİSESİ kurulduğu dönemde Anadolu Öğretmen lisesi olarak faaliyete başladı. Daha sonra Anadolu Lisesi ve bu senede Fen Lisesi olan okulumuz eğitim seviyesinde ki çıtayı her dönem daha yukarı çıkartıyor. Okulumuz geçmiş dönemlerde yapılan yarışma ile Of'un adını tüm Türkiye'ye duyurdu. Hafta sonu kurslarımız Trabzon'un en iyi kadrosunu barındırıyor.

Kurslarımıza sadece okul öğrencileri tarafından değil dışarıdan da çok katılım oluyor. Bu da gerçek anlamda iyi bir eğitim olduğunun göstergesidir. Okulumuz sadece eğitim de değil sosyal faaliyetlerde de oldukça başarılıdır. Örneğin geçen sene okulumuzda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarında ki projeler civarda ki birçok okula örnek oldu.  Başka bir örnek olarak okulumuz spor dalında birçok birincilik ve ikincilik alarak yine biz buradayız dedi. Hem ders çalışmayı hem sosyal faaliyetleri hakkıyla yerine getiren iyi bir öğrenci ve öğretmen kadrosuna sahibiz. Yurt ortamında ders çalışmamız için en güzel şartlar sağlanıyor. Gerek Of gerek Trabzon'dan okulumuza daha çok maddi ve manevi destek gelmesinin talebindeyim.

Biz ve öğretmenlerimiz Of için gerekli çabayı gözetiyoruz.  Solaklı Eğitim ve Kültür Vadisine daha çok katkılarımız olacağına eminim.

ŞÜKRAN KÜÇÜKALİ

Okulum Fen Liseli olarak çevrede ki başarılı öğrencilerin farklı yerlere yönelmesini engelleyerek kendi ilçelerinde eğitim görmesini sağladı. Bu da dolaylı olarak Of'un Trabzon'da başarısını artırdı.

Ayrıca okulumuzda spor salonunun bulunması çeşitli spor faaliyetlerin yapılmasında katkıda bulundu. Okulumuzda yapılan çevre projeleri hem okulumuza hem de çevremize örnek olur. Okulumuzda çeşitli aktivitelerin bulunması öğrencilerin boş zamanlarını eğlenerek geçirmelerini sağlar.

ESRA BENGÜ ÇAKIROĞLU

Okulun meslekten uzak olması öğrencilerin farklı alanlara yönelmesini engelleyerek iyi bir eğitim ortamının oluşmasını sağladı. Okulumuzun Fen Lisesi olması ilçemizde Fen Lisesinde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin ailelerinden ayrılmadan eğitim görmesini sağladı. Okulumuzun bu alanda bulunması çevre ekonomisine katkı sağlamıştır.

HAVVANUR RİZELİOĞLU

Of'taki ve çevrede ki başarılı öğrencilerin artık uzaklarda ki fen liselerine gitmelerine gerek kalmadı. Bu anlamda beyin göçü engellenmiş oldu. Böylece Of İlçesi lise seçimlerinde daha da önemli hale geldi. Okulumuz ayrıca ilk mezunlarını yerleştirmesinin yanında 9 öğrencisini de Türkiye de ilk bine yerleştirerek başarısını kanıtlamıştır. Okulumuz güçlü eğitimci kadrosu, bulunduğu coğrafi konumu ve sosyal etkinlikleriyle dikkat çeker. Okulumuzda ki kurslarımızın başarısı çevresinde ki fen lisesi öğrencilerinin de okula olan talebini arttırdı.

ESRA KARLIDAĞ

Beldemizde 2011 yılında açılan Of Anadolu Öğretmen Lisesi olarak kurulan kurumumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibariyle fen lisesine dönüştürülmüştür. Ayrıca okulumuzun kız-erkek pansiyonu da mevcuttur. Okulumuz bölge için önemli bir konumdadır. İlk olarak okulumuzun fen lisesine dönüşmesi yörede ki başarılı öğrencilerimizin farklı ilçelerde k liselere gitmek yerine bizim okulu  tercih etmeleri ve bunun yanında farklı ilçelerden gelen öğrencilerimize de  okulumuzun sıcak bir yuvası olan  pansiyonumuzda barınma olanağı sağlamıştır.

Pansiyonda yapılan etütler haricinde okul sonrası taşımalı öğrencilere verilen etütlerde okulumuzun eğitime verdiği önemin altını çizmiştir. Okullar Hayat Olsun projesi ile okulumuz  hem eğitim hemde faaliyet açısında bu yöreye birçok katkıda bulunmuştur. Geçen sene yapılan bilim fuarıyla da sosyal faaliyetler arasında yine en iyilerden biri olduğumuzu  kanıtlamıştır. Okulumuzun merkezden uzak olması Of İlçesinde  bulunan okullara göre farklı alanlara yönelmemizi engelleyip daha çok eğitim aşkıyla baş başa kalmamızı sağlamıştır.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 10.11.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90