banner102

Grup Baraka dan Şehitler İçin Klip

Of’ta yaşayan bir gurup arkadaş, son dönemde yaşanan terör olayları ve şehit haberleri üzerine yüreklerindeki yangını dile getirmek için bir ağıt bestelediler. Ağıtı, vatanın birliği ve milletin dirliği için canlarını ortaya koyan tüm şehitlere, ailelerine ve Türk milletine hediye ettiler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Mart 2016 Pazartesi 13:16
 Oflu Gençler kendilerini “Grup Baraka" olarak adlandırıyorlar. Bu isim fırsat buldukça bir araya geldikleri balıkçı barınağından geliyor.

Burada toplanan ve müzik, sanat, şiirle ilgilenen gençlerin her biri farklı mesleklerle iştigal ediyor. En temel ortak paydalarının “milletin birliği, ülkenin huzuru ve Çanakkale ruhu" olarak dillendiriyorlar.

Tamamı çocukluk veya mahalle arkadaşı olan Grup Baraka üyelerini Darlanma Oğul klibini yapmaya sevk eden de bu ruh oldu.

Her şehit haberiyle yüreklerindeki sızıyı daha yüksek sesle söyledikleri ağıta dönüştüren Oflu Gençler, en sonunda “Darlanma Oğul" adını koydukları bu klibi hazırladılar.

Klibi kendi imkanlarıyla çeken grup üyeleri geçmişte de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu için klip yapmışlardı.

En temel ortak paydalarının 'milletin birliği, ülkenin huzuru ve Çanakkale ruhu' olduğunu söyleyen grup üyeleri, Darlanma Oğul klibinin yayınlanma tarihi olarak da '18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale'nin Zaferi' olan bu günü seçtiler.

Toplandıkları balıkçı barakasından esinlenerek adını koydukları grubun üyeleri ise Fazlı Gözütok, Zafer Demir, Gökhan Karataş ve Yalçın Varol.

Gurup Üyelerinden Yalçın Varol:

Darlanma Oğul, her ne kadar yakın tarihte artan terör olaylarının duygu yoğunluğu ile ortaya çıkmışsa da bu ağıt; bu toprakları canı, evladı pahasına savunup şehit düşmüş yiğitlere ithaf edilmiştir. Bizlerin çocukları gülsün diye, kendi çocuklarını öksüz bırakan yiğitlere selam olsun. Hiçbir başsağlığı ya da gözyaşının teselli edemeyeceği bir acı ile hala “ vatan sağ olsun" diyen şehitlerin ana - baba ve ailelerine selam olsun.

Gurup Üyelerinden Fazlı Gözütok:

15 Ağustos 2015 tarihinde Özel Harekat Komiserlerinden Ahmet ÇAMUR'un arkadaşım olması hasebiyle o günlerde çok duygulandım. Kısa bir zaman sonrada yine Özel Harekat polisimiz Nemci ÇAKIROĞLU'nun şehadet haberini duyunca duygularım en üst seviyeye çıktı. Zafer DEMİR hocamla barakada oturuyorduk. Şehitlikten şehadetten bahsederken Zafer DEMİR hocam bana “Güzel bir beste yaptım, buna şehitlikle ilgili bir şiir yazarsak belki duygularımıza tercüman olur." beraber aynı mekanı paylaştığımız, ilçemizde esnaf olan Yalçın VAROL kardeşimizle konuştuk ve şehitlikle ilgili bir şiir yazmasını istedik. Gece 2'den 5'e kadar bir şiir düşünerek ezberledi. Sabah olunca da ofisinde bilgisayarında yazılı hale getirdi. Daha sonrada 6 ay boyunca defalarca bağlama eşliğinde söyleyerek bu hale getirdik. Çocuğum kadar sevdiğim, bu ağıtta yer aldığım için mutluyum ve gururluyum. Tüm şehitlerimin ruhu şad olsun.

Gurup Üyelerinden Zafer Demir:

Güzel bir beste yaptık Türk halkının duygularını dile getirmek güzel bir duygu, katkısı olan, emeğini ve ruhunu ortaya koyan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sanatçı değiliz ama isteyince her şey oluyor. En azından duygularımızı dile getirdik. Sanat içeriğini halkın duygu ve düşüncelerinden, yaşadığı toplumun değerlerinden aldığı kadar sanattır.

Gurup Üyelerinden Gökhan Karataş:

Hazırladığımız "Darlanma Oğul" adlı türküyle şehitlerimizin ruhunu hep beraber yad ettik. Bugün bizler bu ülkede, bu topraklarda özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak Allah mekanlarını cennet eylesin, Rabbimizin ve şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz. Herkes mutluluğun resmini çizer. Bizde şehitlerimizin resmini çizmeye çalıştık. Şehitlerimize binlerce kez Türk Milletine, Trabzon’umuza, Of’umuz adına selam olsun.

Son Güncelleme: 21.03.2016 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fikri 2016-03-22 11:36:26

emeğinize sağlık. daha iyi olabilirdi ama. cimrilik yapıp da şarkıyı söyleyenler bari asker rölünde hemide yüzbaşı rölünde oynamasa daha iyiydi ....

Avatar
Yahya Alper 2016-03-23 19:39:09

Tepesinden tırnağına kadar tebrik ediyorum . Öyle olmasaydı böyle olmasaydı tartışmasına gerek yok . İyi bir tanıtımla maddi kazanç beklenmeden manevi yönü ön plana çıkarılarak kitlelere ulaştırılabilirse çok insanın dilinden düşmez . Tekrar tebrikler .

Avatar
SADULLAH MANDAN 2016-03-23 22:16:04

PROFOSYONELLERİ ARADMIYACAK NİTELİKTE MÜKEMMEL BİR ESER.EMEĞİ GECEN HERKESİ CANİ GÖNÜLDEN TAKTİR VE TEBRİK EDİYORUM.

Avatar
Darlanma Oğul @fikri 2016-03-24 13:51:51

Klipte şarkıyı söyleyenlerden sadece biri klipte aktif rol almıştır. Buda tamamen kişisel istektir. Bunun cimrilik ile ilgisi yoktur. Düşmüş olduğunuz yanılgı süreç konusunda bilginiz olmamasındandır. İlginize teşekkur ederiz.

banner90