banner102

Halil Bakırcı 'Of olmaz' dedi!

Rizenin çöpünü Oftaki aktarma istasyonuna getirmeyi reddeden Bakırcı, gayri nizami bir aktarma istasyonu yaptığını belirterek, Bu istasyonun yarı parasını birlik ödesin dedi.

01 Aralık 2012 Cumartesi 09:25
Halil Bakırcı 'Of olmaz' dedi!
Rize Belediye BaşŸkanı Halil Bakırcı toplantıda resti çekti. "Borcumu veremeyeceğŸim değŸil vermeyeceğŸim..."

İşŸte Bakırcı`nın o resti:
Trabzon Rize Katı Atık BirliğŸi (TRABRİKAB) belediyelerin borçlarını ödememesi nedeniyle zor duruma düşŸerken, birliğŸin önceki günkü toplantısında Rize Belediye BaşŸkanı Halil Bakırcı, rest çekti. Sürmene ܇amburnu’na döktüğŸü Rize’nin çöpünü Of’taki aktarma istasyonuna getirmeyi reddeden Bakırcı, gayri nizami bir aktarma istasyonu yaptığŸını belirterek, “Bu istasyonun yarı parasını birlik ödesin” dedi.
 
Borcuna Meydan Okudu 
 
Bakırcı, tescilli olmayan bir dere yatağŸına iptidai bir huni yaparak çöpleri döktüğŸünü belirterek, “܇öp kokusu falan yok. Harcamanın yarısını birlik çeksin. Zaten para veremiyoruz. VermeyeceğŸim de. Bunu net söylüyorum. ‘VeremeyeceğŸim değŸil, vermeyeceğŸim’ diyorum. YaptırdığŸım aktarma istasyonunun işŸletme giderinin yarısı benim TRABRİKAB’a olan borcumdan düşŸülsün” dedi.
 
TRAB-Rİ-KAB Meclis Toplantısı Trabzon Vali Yardımcısı başŸkanlığŸında Valilik A Toplantı Salonu’nda gerçekleşŸtirildi. Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan başŸkanlığŸındaki toplantıya belediyelerin borçları ve ödemeler konusundaki sıkıntılar damgasını vurdu.
 
BORCUMU ܖDEMEYECEğžİM
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Rize Belediye BaşŸkanı Halil Bakırcı, Belediye olarak Of’taki aktarma istasyonuna çöpleri sürekli olarak götürmelerinin mümkün olmadığŸını bu sebeple de Rize’de bir aktarma istasyonu kurduklarını belirterek, bu aktarma istasyonuna ödedikleri paranın yarısının birliğŸe olan borçtan düşŸülmesini istedi.
 
Bakırcı, çöplerini Of’a götürmesinin fizik olarak mümkün olmadığŸını belirterek, “Maalesef Trabzon Belediyesi’nde var mı bilmiyorum ama benim belediye başŸkanlığŸımda şŸoförlerimin ihmali yada karışŸtıkları kazadan dolayı 4-5 tane ölümlü kaza olmuşŸtur. ܇öp arabalarının arkasından 3-4 adamımız düşŸüp yaralanmışŸtır, dün bile bir tanesi yaralandı. Bunlardan dolayı ben bir aktarma istasyonu yapmak mecburiyetinde kaldım, çok da nizami değŸildir. BirliğŸe az yük olduğŸum için bu yüküm bir kısmının alınmasını istiyorum. En azından net teklif ediyorum onu, bir aktarma istasyonunun giderinin yarısının borcumdan düşŸülmesini istiyorum. Bu parayı ben harcıyorum. On liramıdır, beşŸ lirasını ben çekeyim. Biz diğŸer ufak belediyelerden bu anlamda para almıyorum. Hazine arazisi, tescilli olmayan bir dere yatağŸına iptidai, bir honi yaparak çöpleri döküyorum. ܇öp kokusu falan da yok. YaptığŸım harcamanın yarısını bu birliğŸin çekmesini istiyorum. Zaten para veremiyoruz, vermeyeceğŸim de. Bunu net söylüyorum, veremeyeceğŸim değŸil vermeyeceğŸim. ܇ünkü haksızlığŸa uğŸradığŸımı kanaatindeyim, bu birlikten uğŸradığŸım haksızlığŸın telafi edilmesini istiyorum. İşŸletme giderimin veya ortalama bir aktarma istasyonunun işŸletme giderinin maliyetinin yarısı benden düşŸülsün tamamını istemiyorum. Bu kararı da bu meclis verecektir.

2013 YILINDA 5.5 MİLYONLUK YATIRIM PLANLANIYOR
 
2013 yılı yatırım planında 5 milyon 766.500 liralık bir yatırımın planlandığŸı, söz konusu yatırımın 200 milyon lirasının etüt proje danışŸmanlık hizmet için, geri kalan 5 milyon 566 bin 500  lirasının yeni düzenleme depolama sahasının hazırlığŸı için ayrıldığŸı dile getirildi.  Ü‡alışŸma ve Yatırım Programı Meclis’te oy çokluğŸu ile kabul edildi.
 
EN ܇OK BOR܇ TRABZON BELEDİYESİ’NİN
 
Belediyelerin borçlarının görüşŸüldüğŸü maddede ise en fazla borcu olandan en az borcu olan belediyeye kadar liste meclis üyelerine dağŸıtıldı. Buna göre TRABRİKAB’a en fazla borcu olan ilk on belediye ve borçları şŸu şŸekilde: Trabzon Belediyesi 1.900 milyon, Rize Belediyesi 1.303.907 bin TL, Of Belediyesi 531.907 bin, BeşŸikdüzü Belediyesi 447.259 bin, Vakfıkebir belediyesi 322.396 bin, Araklı Belediyesi 312.278 bin, Yomra Belediyesi 253.171 bin, Trabzon İl ܖzel İdaresi 172.424 bin, İyidere Belediyesi 146 bin lira. Hiç borcu bulunmayan ise Rize İl ܖzel İdaresi ile YeşŸilyurt Belediyesi olarak ifade edildi.  
 
Haber: GünebakışŸ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
of-trabzon-almanya=61 2012-12-01 15:47:42

MAALESEF o ufak r i z e...

banner90