banner102

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı Of’ta kutlandı

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100. yılı tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlanıyor. Of’ta okulların hazırlamış olduğu etkinliklerin yanında resmi kutlama programı Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
12 Mart 2021 Cuma 21:42
İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı Of’ta kutlandı

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma 8.  sınıfı öğrencisi Bengisu Demirel yaptı. Ardından istiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını analatan  video gösterimi yapıldı. Video gösteriminin akabinde 8. sınıf öğrencisi Rabia Rana Acar  Arif Nihat Asya’ın “Şehitler tepesi boş değil”şiirini okudu. Şiirden sonra İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan video sunumu yapıldı. Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arsında yapılan istiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan 7. Sınıf öğrencisi Erva Koç  İstiklal Marşı’nı okudu. Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan 7. Sınıf öğrencisi Erva Koç adlı öğrenciye hediyesini takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu programın sonunda kısa bir selamlama ve teşekkür konuşması yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında;“İstiklal Marşımızın kabulünün 100.yılını kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı program nedeniyle başta okul müdürümüz olmak üzere emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İstiklal Şairi Akif’in işaret ettiği Asımın neslini bu salonda sizlerin arasında görüyorum. Yüz yıl önce nasıl ki ecdadımız düşmana geçit vermemişse 15 Temmuzda da bu eğitim ordusu öğretmenlerimizin yetiştirdiği gençlerimiz hain darbe girişimine geçit vermemiştir. Ben inanıyorum ki milletimiz için aynı hain emelli saldırı olursa gençlerimiz aynı anlayış ve kararlılıkla karşı koyacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın 100. yılını kutluyor, Allah bu millete bir daha İstikla Marşı yazdırmasın diye dua ediyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı kutlama programına Of Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Saral, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Hasan Tekke, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Son Güncelleme: 18.03.2021 16:51
Anahtar Kelimeler:
OfKutlamaIstiklal Marşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90