banner102

Kaymakam Arslan fırında ekmek pişirdi!

Of Kaymakamı Eren Arslan, ekmek israfına dikkat çekmek için fırında ekmek pişirdi.

19 Nisan 2013 Cuma 20:34
Kaymakam Arslan fırında ekmek pişirdi!

Of KaymakamlığŸı tarafından toplumumuzun nimet bildiğŸi ve kutsal bir değŸer atfettiğŸi ekmeğŸin israf edilmemesi ile ilgili halkı bilinçlendirme çalışŸmalarına başŸlandı.

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸının Toprak Mahsulleri Genel MüdürlüğŸü tarafından yurt çapında ekmek israfı konusunda toplumsal duyarlılık oluşŸturulması amacıyla başŸlatılan çalışŸmalar kapsamında  Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye BaşŸkanı Murat Saral, Gözde TaşŸ Fırınında halkla bir araya gelerek konunun önemine vurgu yaptılar ve öğŸle ekmeğŸini fırına birlikte verdiler.

 Dünyanın bir çok yerinde  fakir ve yoksul insanlar bulunduğŸunu belirten Of Kaymakamı Eren Arslan: “Onlar bir dilim ekmeğŸe muhtaçken, bizlerin dikkatsizliğŸi ve savurganlığŸı sonucu ekmekleri heba etmemiz büyük bir vebaldir. Sayın BaşŸbakanımızda bu konuya özellikle parmak bastılar. Kamuoyunda bilincin oluşŸması ve duyarlı olunması için genelgeler gönderildi.Bu konuda her vatandaşŸın sorumluluğŸunu hissetmesi gereken bir durum.ܜlkemizin kalkınabilmesi için her konuda tasarruflu olmalıyız.Hele gözümüze gelmeyen bir dilim ekmeğŸin israfının mali boyutu çok büyük.Bu konuda fırıncı esnafımıza büyük görev düşŸüyor.Gelen müşŸterilere afişŸlerimizde yazan bilgileri kendilerine  ufak ufak anlatmalarının faydası olacağŸına inancım tamdır” dedi.

Evlerden ziyade asıl israf olayının restoranlar, lokantalar ve toplu yenen yemek yerlerinde olduğŸunu belirten Of Belediye BaşŸkanı Murat Saral: “yere düşŸtüğŸü zaman öpüp kuşŸların yemesi için bir kenara kaldırdığŸımız nimetimizi çok büyük maddi karşŸılığŸı olacak şŸekilde israf ediyoruz.Bu konuda tüm vatandaşŸlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Bilinçli ekmek tüketmek hem bereketi arttırır hemde Mevla kazancı daha bereketli kılar” dedi.

Bayat ekmeğŸi yarı fiyatına sattıklarını belirten fırın sahibi Selim Karaca: “ Bu şŸekilde kalan ekmeğŸi israf etmemeye gayret ediyoruz.Bizlerde bu kadar israfın olduğŸun farkında değŸildik.İnşŸallah bu konuda tüm fırıncı arkadaşŸlarımızla birlikte vatandaşŸlarımızı bilinçlendirme adına katkı sunmuşŸ oluruz” dedi.

israfın üretim ve tüketim aşŸamalarında önlenmesi, ekmeğŸin uygun yöntemler ile muhafazasının sağŸlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğŸin yine insan gıdası olarak değŸerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğŸday ekmeğŸi tüketiminin yaygınlaşŸtırılması amaçlayan  Toprak Mahsulleri Ofisinden  alınan bilgiler doğŸrultusunda, ülkemizde bir yılda 2.1 milyar adet ekmeğŸin çöpe atıldığŸı. Bunun  parasal değŸeri 1.5 milyar TL olduğŸu ve  bu parayla 80 hastane, 500 okul ve onlarca köprü yapılabileceğŸi ortaya konulmuşŸtur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmed turan 2013-04-22 17:27:00

ekmeğŸin gramajını düşürmeye yönlendirmak lazım, artırmaya müsaade ederek ancak israfa mahal verilir.almak zorunda kaldığŸımız 1buçuk liralık ekmek zaten israfa çok açık değŸilmi.

banner90