banner102

Kilo Almadan Doyuran Lezzet!

Of'un Nabzı Gazetesi olarak halkımızın bel kemiği olan esnafımıza değer verme adına başlattığımız esnaf röportajlarına, son yıllarda hızla artan ve tüketimi her kesime sirayet eden çiğ köfte sektörüne ayırdık.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Mart 2017 Çarşamba 15:20
Kilo Almadan Doyuran Lezzet!

 Bizi kırmayıp röportajımızı kabul eden Karadeniz Çiğ Köfte'nin Genel Müdürü Ferhat Karaca'ya teşekkür ediyoruz.

Karaca, Çiğ köfte ile ilgili kendisine yönelttiğimiz sorulara  şu şekilde cevap verdi:

- Bu mesleğe nasıl başladınız. İlk başlangıçtaki anınızı anlatır mısınız?

   Çiğ köfte işime, 5 yıl önce İstanbul'da Dayımın Oğlu sayesinde tattığım 1 Çiğköfte ile başladım. O yediğim çiğ köfte ile Of'ta bu işi yapma fikri kafamda oluştu ve ilk fırsatta işimi kurdum.                       

- Bu mesleğe başladıktan sonra gerek ekonomik, gerekse diğer sorunlarla ilgili karşılaştığınız zor dönemler oldu mu? Olduysa bunlardan kısaca bahseder misiniz?

  Mesleğe başladığımız ilk bir yıl doğru dürüst iş yapamadık. Tabi ki ilk yıl çok iş yapmayı da beklemiyorduk fakat ilerde bu şekilde devam eder diye de tedirgin olmadık değil. Fakat bir yılın sonunda şükrolsun işlerimiz açıldı.

- Vatandaşlar çiğ köfteyi neden tercih etmeli?

Bizler vatandaşımıza sunduğumuz çiğköfteyi el değmeden hijyenik ortamda üretiyoruz. Ayrıca çiğ köftemiz tamamen doğal ve katkısız ürünlerden oluşuyor. Müşterilerimiz katkısız olarak ürettiğimi çiğ köftemizi gönül rahatlığı ile yiyebilirler.

- Çiğ köftenin insan sağlığına yararları, veya varsa zararları nelerdir?

Çiğ köfte, biz Türkler için oldukça geleneksel bir lezzettir. Acı sevenler için harika bir tattır hem kullanılan malzemeler itibari ile alçak gönüllü bir aperatif, hem de faydalı bir yiyecektir. Her gıdanın yararı olduğu gibi de zararı da olabilir. Çiğ köftenin zararının da fazla yemekten kaynaklandığını bilmemiz lazım.

Etsiz çiğ köftenin faydası, bulgurla yapılan bir lezzet olduğu için bulgurun tüm faydalarını içinde barındırır.Bulgur, bilindiği üzere kilo almayı engelleyen fakat oldukça doyurucu ve besin öğelerine sahip bir gıdadır. Bulgur, pişirilemediği zamanlarda içindeki tüm doyurucu özelliği saklar ve sonuç olarak tüketen kişiye sürekli bir doygunluk hissi verir. Kırmızı biberin verdiği faydadan dolayı ise; e ve c vitamini takviyesini yapar. Kolsterolü düşürücü bir etki gösterir. Fakat kolesterolü düşürüyor olması, hastaların sıklıkla tüketebileceği anlamını taşımaz. Acı olması da kaçınılmazdır. Acı tüketmek kalp hastalıkları riskini oldukça aşağı seviyeler çeker. Kırmızı biberin içerisinde bulunan maddeler; bağırsak kanseri riskini oldukça azaltır. Etin verdiği ağırlığı ortan kaldırdığı gibi,  b12 vitamini ihtiyacını da karşılar.Çiğ köfte, içerisinde barındırdığı ceviz ile oldukça yararlı sonuçları ortaya koymaktadır.                       

Çiğ Köftenin Zararları

Aşırı acı bir çiğ köfteyi tüketmeniz halinde, sindirim sisteminde yaşayacağınız problem kaçınılmazdır. Ardından, tansiyon ve kalp hastalığınız var ise; kesinlikle daha fazla acı içeren çiğ köfteleri tüketmeyin. Mide rahatsızlıkları yaşıyorsanız, bulgurun midenizi yoracağı aşikardır. Bulgur mideyi yorar ve daha çok ağrıtır. Bu sebeple tüketmemenizi öneririz.                       

- Bu mesleğin sizce ömrü ne kadardır? Bunun yerini farklı bir meslek alır mı? Ve bu mesleği siz ne kadar daha yapmayı düşünüyorsunuz?

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden olan çiğ köfteye her yıl yaklaşık 10 milyar TL veriyoruz. Bugün sayısı 30 bine yaklaşan bayiler, 10 binlerce çalışan ve tedarikçiye istihdam sağlıyor. Çok uzun yıllar daha sektörün önü açık gibi görünüyor. Ayrıca Avrupa pazarına giren bu sektör yakında Asya ve Ortadoğu pazarında ve Türkiye Cumhuriyetleri pazarında da yerini alacak. Bu pencereden baktığımızda Türkiye ekonomisine de uzun yıllar katkı sağlayacak bu sektörün önü açık olduğunu görüyoruz.

- Son olarak Of'un Nabzı aracılığı ile vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?                       

Of Da Çiğ köfte denince ilk akla gelen en büyük, en güvenilir ve gerçek etsiz çiğ köfte üretimi yapan markası Karadeniz Çiğköftedir. Bir ilki gerçekleştirerek özellikle müşterilerinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak Of'ta  ilk günlük taze çiğ köftesi üreten markadır.

%100 sağlıklı, katkısız doğal ve taze çiğ köfte. Tüm Of'ta  müşterilerine günlük taze çiğköfte sunan tek markadır. Karadeniz Çiğköfteyi gönül rahatlığıyla tüketmelerini tavsiye ediyorum.                     

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 29.03.2017 15:37
Anahtar Kelimeler:
Ferhat Karaca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90