banner102

Kireçli Ortaokulu'nde Bilimsel Fuar

Sosyal ve spor başarılarıyla son zamanlarda öne çıkan Of’un merkeze en uzak okulu Kireçli Dursun Dumangöz Ortaokulu şimdi de düzenlediği bilim fuarıyla akademik ve bilimsel çalışmalarıyla dikkat çekti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Mayıs 2019 Cuma 16:03
Kireçli Ortaokulu'nde Bilimsel Fuar

Of’ta öğrencilerin bilimsel yeteneklerini ortaya koymak, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliklerinde bu yıl ortaokullar kategorisinde tek ortaokulu olan Kireçli Dursun DumangözOrtaokulunda açıldı. Bu kapsamda Kireçli Dursun DumangözOrtaokulu öğrencileri bilgi, birikim ve hayallerini ortaya koyarak bilimsel çalışmalarını sergileme fırsatı buldular. Ülkemizin aydınlık geleceğinin mucitleri 4006 TUBİTAK Bilim Fuarında ürünlerini sergilediler. 6 öğretmenin rehberliğinde 40 öğrencinin hazırladığı 10 projenin yer aldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği Fuarı okulun konferans salonunda açıldı. Fuarın açılış kurdelesini Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Stajer Kaymakam Abdüllatif Yılmaz,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Kireçli Mahallesi Muhtarı Muammer Fazlıoğlu, Okul Müdürü Ahmet Altunkal birlikte kestiler.

 Of Kaymakamı Eyüp Fırat açılışta yaptığı kısa konuşmada; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımız hayırlı, uğurlu olsun.  Okullarımızda eğitim öğretim adına güzel işler yapılıyor. Öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler küçük de olsa gelecek için ümitlenmemizi artırıyor. Geleceğe ümitle bakmamıza neden oldukları için de ayrıca öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okul idaresini ve öğretmenlerimizi de çalışmalara yaptıkları gayretten dolayı kutluyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kireçli Dursun Dumangöz Okul Müdürü Ahmet Altunkal, öğrencilerin emek vererek hazırladığı Bilim Fuarına katılmaları nedeniyle katılımcılara teşekkür ederek hazırlamış oldukları yiyeceklerden ziyaretçilere ikramda bulundu. Kireçli Dursun Dumangöz Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Şenliği Fuarının açılışına; Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Stajer Kaymakam Abdüllatif Yılmaz,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Kireçli Mahallesi Muhtarı Muammer Fazlıoğlu, Keler Mahallesi Muhtarı Muhammet Ali Şimşek, Birlik Mahallesi Muhtarı Bilal Durmuş, siyasi parti temsilcileri, okul ve  kurum müdürleri, veliler katıldı.


Son Güncelleme: 03.05.2019 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90