banner102

Milli Şair Akif Of’ta rahmet ve minnetle anıldı

2021 yılı İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Mehmet Akif ve İstiklal Marşı yılı ilan edilmişti. Bu kapsamda yıl içinde okul ve kurumlarda çeşitli etkinlikler yapılarak kutlaalar yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Aralık 2021 Çarşamba 21:16
Milli Şair Akif Of’ta rahmet ve minnetle anıldı

Of’ta yıl içinde yapılan etkinliklerin sonuncusu Mehmet Akif Ersoy’un ölümü olan 28 Aralık’ta yapıldı. Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde yapılan programda Akif’in hayatı  çok yönlü olarak ele alındı. Program öncesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Murat Küçükibrahimoğlu’nun eserlerinin yer aldığı sergi gezildi. Serginin ardından programa geçildi.

 Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Akabinde Miktat Sarıalioğlu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Celal Özdil vatan ve millet uğruna can verenler için  Kuranı Kerim okudu. Kuranı Kerim tilavetinin ardından Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu bir konuşma yaptı. Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında;”    Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar, kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şuuru ayakta tutabilmek için bu şahsiyetleri tanımak ve gelecek nesillere iyi tanıtmak gerekir. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan, adeta Kurtuluş Savaşının manifestosu olan İstiklal Marşı’nı bize hediye eden Mehmet Akif Ersoy’u iyi tanımak gerekir.  Tevazu sahibi  ,Türk Milletinin zaferine olan sarsılmaz inancını dile getiren gerek yazıları gerek vaazları ile milli mücadeleye omuz veren bir münevverdir. Sevgili gençler, İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir.İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize ,bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır.İstiklâl Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa ne denli sahip çıktığımızın göstergesi olduğundan; bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. Ancak o zaman İstiklâl Marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" duası gerçekleşir.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Konuşmanın ardından Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan Akif’in şiirleri ve Akif’in hayatını anlatan tiyatro gösterimi yapıldı.  İlkokul öğrencilerin İstiklal Marşı’nın on kıtasını tiyatrolaştırıp okumasının ardından ödül törenine geçildi. Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek programın hazırlanmasında üstün gayret gösteren ; Murat Küçükibrahimoğlu, Fevzi Osmanoğlu, Özlem Karadeniz, Oğuz Özgöller adlı öğretmenleri  Başarı Belgesi ile ödüllendirdi. Toplu fotoğraf çekimi ve misafirlere ikramla program sona erdi.

Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi konferans salonunda  düzenlenen  Mehmet Akif Ersoy’u  anma ve anlama programına ; . Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Of Belediye Başkan Yardımcısı  Şevki Saral, İlçe Jandarma Komutanı Burak Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Yoğurt,Trabzon İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gülsüm Memişkaptanoğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu , Şube Müdürü Hasan Tekke, Ak Parti Of  İlçe Başkan Yardımcısı İrfan Göktaş,  Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel Okul Aile Birliği Başkanı Yüksel Yaşar, okul ve kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90