banner102

Muhtarlık Seçimlerinde Yenilik

Muhtar Adayı ve Muhtarlık İhtiyar heyeti üyesi adaylarından adaylık katkı payı ödemesi istenecek.!

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Aralık 2018 Çarşamba 15:40
Muhtarlık Seçimlerinde Yenilik

Trabzon, Of Aşağıkışlacık köyünün ileri gelenleri, ülkenin, bölgenin ve kendi yörelerinin durumu ve geleceği üzerine sohbet ederken bir fikir geliştirdiler.

Siyasi kuruluşlar; Seçimlerde aday adayları seçilebilmek için ilgili oldukları siyasi kuruma adaylık katkı payı ödemesi yapıyorlar. Bu yeni bir şey değil, yıllardır uygulanıyor. Partiler gelirlerini artırabilmek için ve seçilecek kişilerin belirli bir seviyede kişiler olabilmesi adına böyle bir katkı payı alıyorlar.

BİZ NİYE ALMAYALIM

Seçime girecek aday ve aday adaylarından biz niye katkı payı almayalım diyerek Muhtar ve İhtiyar heyeti adaylarından katkı payı istenmesini kararlaştırdılar.

Of-Aşağıkışlacık köyü sakinleri köyün merkezinde  kurmuş oldukları Of Aşağı kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma ve yaşatma derneği olarak önümüzdeki seçimlerde Aşağıkışlacık’ta Muhtar ve ihtiyar heyeti adayı olacak kişilerden mahallelerinin derneğine bağış niyetine başvuru katkı payı almak üzere harekete geçtiler.

Of Aşağıkışlacık Köyü Derneği Onursal Başkanı  Hüseyin Ayaz dan konu hakkında almış olduğumuz  bilgide yol yapım heyet ve Dernek yönetim kurulunca almış olduğumuz tavsiye kararla ülke genelinde 30 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde mahallemizde muhtar adayları için en az 5.000 TL İhtiyar heyeti adaylarından 1.000 TL katkı payı alma tavsiye kararı aldıklarını belirttiler.

Almış olduğumuz bu kararın sadece tavsiye niteliğinde olduğunu bu kararı almamıza en büyük nedeni ise yaklaşık iki yıldır mahallemizde devam etmekte olan 8,5 km yol genişletme çalışmasını yürüten 11 kişiden oluşan yol yapım heyeti ve mahallemizin hane sahiplerin önerisinin, üzerine almış bulunmaktayız.

Konuyu köyümüzün merkezinde faaliyette olan  Of Aşağı kışlacık Mahallesi Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma ve yaşatma derneğimiz aracılığıyla bağlı ve sorumlu olduğumuz kaymakamlığa ve dernekler İl müdürlüğün bilgilerine taşıyacağız.

İzin almamız durumunda uygulamaya geçeceğiz çiçeği burnunda Dernek olarak Türkiye de bir ilke imza atmış olacağız, kararın mahallemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz.

Son Güncelleme: 26.12.2018 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90