banner102

Nuhoğlu'ndan TF Öğrencilerine Gelişim Dersi

Of Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” seminerlerinin ilk konuğu Oflu işadamı, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Aralık 2015 Salı 00:10

 Of Teknoloji Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Of  Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Birinci, Of Ticaret Odası Başkanı Erdal Saral,Rektör Yardımcıları, Daire Amirleri, Banka Müdürleri, Sivil Toplum ve Siyasi Parti temsilcileri, akademisyenler, idareciler ve öğrenciler katıldı.

KORELİ UZUNGÖL’Ü ÇOK BEĞENDİ!

Nuhoğlu’nun kısa hayat hikâyesinin sunulduğu programda hayata dair düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Nuhoğlu, Oflu olmaktan, Trabzonlu olmaktan gurur duyduğunu belirterek; “Hafta sonu gazetenin birinde İstanbul 3. Köprüde çalışan Güney Koreli bir turistin röportajını okudum. Kısa sürede fırsat buldukça Türkiye’yi gezmeye çalıştığını belirten Koreli, Trabzon Uzungöl’ü çok beğendiğini ve tekrar geldiğinde Uzungöl’ü yeniden görmek istediğini ifade etti. İşte bu Trabzon’un farkıdır” ifadelerini kullandı.

OF NEDEN DİREK ALLAH'A (CC) BAĞLIDIR

Ofluların Direk Allah’a(cc) bağlıdır sözünün nerden geldiğini anlatan Nuhoğlu; “1830-1870-1890’lı yıllar Of’ta çok güçlü ailelerin hakim olduğu dönemdir. O dönemlerde bölgede vergiyi toplama çok önemlidir. Oflular bu bölgede padişahlığa karşı mücadeleci vergi toplayan millet olur. Fakat padişahlık bitince nereye bağlı olacaklarına karar veremezler. Bu yüzden direk Allah’a (cc)bağlıyız derler. Of, Karadeniz’in en renkli ilçelerindendir. Türkiye’nin en iyi fakültelerinden birine sahiptir” diye konuştu.

TEKNOLOJİ DEVİ KORE, KONYA'DAN KÜÇÜK

Dünyanın bilişim alanındaki önemli şirketleri bir araya gelse dünyanın 5.ya da 6. büyük ekonomisini oluşturabileceklerini ifade eden Nuhoğlu; “Microsoft, İntel, Amazon, Google ve benzeri şirketler bir araya gelerek dünyanın altıncı devletini oluşturabilirler. Bugün bu şirketler tek başına Dünyanın 17. veya 18. Devleti olabilir. Eskiden petrol ve otomotiv alanlarında büyük firmalar vardı. Şimdilerde ise teknoloji devleri var. Bu şirketler 200 devletten 80 tanesini geride bıraktılar. Güney Kore, Konya ilimizden bile küçük bir yerdir. Hemen üst tarafındaki Kuzey Kore etrafı denizlerle çevrili bir ülkedir. Tayfun, deprem bölgesi olan bu yerlerde teknoloji devleri ürettikleri ürünlerle dünyaya hakim oluyorlar” dedi.

Bazı Atasözlerinin günümüzde anlamsız hale geldiğini belirten Nuhoğlu; “Yağ sat bal sat, ama ustan ölmeden de sat. Eski köye yeni adetler getirin. Başarılı şeylerin arkasında banka, arazi, zengin baba, kurum yok, şirketler yok. Artık başarılı bireyler var. Bir kişi, bir ceo, bir şirketi, bir kurumu başarıdan başarıya koşturabiliyor. Sizlerden bunu istiyorum. Hayal kurun, çaba harcayın. Sizler başarılı olacaksınız ki ülkemiz başarılı hale gelecek” diye konuştu.

Sunumu nedeniyle hayırsever işadamı Ömer Çetin Nuhoğlu’na Kaymakam Eren Arslan teşekkür plaketi takdim etti ve çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 01.12.2015 06:17
Anahtar Kelimeler:
Çetin Nuhoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90