banner102

Of AGD’den Mekke’nin Fethi Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği Türkiye Genelinde olduğu gibi Of İlçesinde de Mekke’nin Fethi’nin 1392. Yılını kutladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Ocak 2023 Pazar 13:37

Of Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen Fetih Kutlamasına Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Bünyamin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Program Hafız Bünyamin Biberoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından AGD Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu, yaptıkları çalışmaları ve fetih kutlamalarının önemi konusunda kısa bir açılış konuşması yaptı.

“Maalesef takvimler aralık ayının sonuna geldiğinde ülkemizde ve İslam coğrafyasının pek çok yerinde de ekseriyeti Müslüman olan topluluklar kendilerine yakışmayacak davranışlar sergilemektedir” diyen İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu, “Müslüman olmayanların nahoş etkilikler ve tüketim çılgınlığı ile kutladığı 31 Aralık gecesini hayra çevirme anlamında bu kutlamaları yapıyoruz. Bu gece maalesef sistemli bir sorun haline gelen işsizliğin ve geniş halk kitlelerini zorlayan maddi yoksunluğun kurtuluşu olarak millilikten zerre nasibi olmayan “Milli Piyango” adlı kumar insanlara umut olarak sunulmaktadır. Aynı şekilde gençlerimizin alkole, kumara, zinaya, gayrimeşru eğlencelere, faydasız ve gereksiz tüketim harcamalarına sevk edilmesine; Hristiyanların dini-kültürel ibadet ve geleneklerinin benimsenir hale gelmesine rızamız yoktur. Dün yoktu, bugün de yok, yarın da olmayacaktır.” dedi.

Bu olumsuzluklardan bir nebze olsun Müslümanları kurtarmak için Mekke’nin Fethini kutladıklarını ifade eden Süleyman Ayazoğlu, “31 Aralık tarihini seçmemizin sebeplerinden ilki başta kendimiz olmak üzere; memleket evlatlarını bu gece çoğalan, televizyonlar aracılığı ile evimize kadar giren haramlardan ve kötülüklerden alıkoymaktır. 31 Aralık tarihini seçmemizin bir diğer gerekçesi de, bu tarihte Peygamber Efendimizin(sav) Mekke’nin Fethi için fetih hazırlıklarına başlamış olmasıdır. Bu programları yapmamızın esas sebebi insanlığın bugün yeni fetihler bekliyor olmasıdır.” diyerek programa katılanlara teşekkür etti.

Fetih Kutlamasının devamında Su geldi Kur'an Kursu öğrencileri Bilal Aslantaş ve Cihat Ayna ezgiler söyledi. Ardından Mekke’nin Fethi ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.   

Programın son konuşmasını Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Bünyamin Öztürk yaptı.

İslam davası yolunda sadık olunması, dava yolunda çile çekilmesi, zaferden değil seferden sorumlu olunacağının bilinmesi ve vefa ehli olunması gerektiğini söyleyen Bünyamin Öztürk, “Bizler Müslümanlar olarak yeryüzüne Yaradanın sözünün hakim olması için Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) yaşantısını örnek alarak mücadele etmek zorundayız. Bunun için inandığımız davamıza en ufak bir rüzgarda savrulmamak için sadık olacağız. Bu yolda mücadele ederken çektiğimiz çilelere isyan etmeyeceğiz. Çile çekiyoruz diye bu iş olmaz, olmuyor gibi olumsuz kelimeler kullanmayacağız. Mücadelemizin sonucunun bu dünyada zaferle sonuçlanmasını arzu edeceğiz ama ısrar etmeyip zaferle sorumlu olduğumuzu bileceğiz. Zafer nasip olursa şükredeceğiz, gelmez ise sabredeceğiz. Bu dava uğuruna mücadele etmiş ve edenlere vefa göstereceğiz.” dedi.

Son Güncelleme: 01.01.2023 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90