banner102

Of Anadolu İHL Siyer-i Nebi Yarışması

Sevgili Peygamberimizi (Sallallahu Aleyhi Vesellem) anma ve anlama etkinlikleri kapsamında kurumlarda ve okullarda programlar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Okulu kendi öğrencileri arasında Siyer-i Nebi Yarışması düzenledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Nisan 2016 Perşembe 02:50

Okulun Konferans salonunda gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Yarışmasına 3 er kişilik 15 grup katıldı. Gruplar 3 turda yaptıkları yarışma sonrası grup birincilerini finale çıktı. 3 Turda yarışan '1 Belli 2. Kim' adlı grup ile 'Meraku'l Beşer' adlı grupların puanları eşit olunca uzatmalara gittiler. Uzatmalarda da 5 soruda eşitlik bozulmayınca jüri üyelerinin kararı ile iki gurupta finalde yarışmaya hak kazandı.

Yarışmanın Galibi 'Birinci Belli İkinci Kim'

Finale çıkan 4 grup arasında yapılan yarışmada, elemelerde olduğu gibi 10 soru soruldu. Sorulan 10 soruyu da doğru cevaplayan  '1 Belli 2. Kim' grubu yarışmanın birincisi oldu.

Grup adına yaraşır bir başarıyı elde eden grup '1 Belli 2. Kim' öğrencileri Selman Koç (12 AC) Fatih Sultan Hacıcaferoğlu (12 AC) ve Fuat Karaca'yı (12 AC), öğretmenler ve öğrenciler tebrik etti.

Yarışma ödülleri önümüzdeki hafta okulun gerçekleştirecek olduğu Kutlu Doğum programında  1. 2. ve 3. ye takdim edilecek.

Yapılan yarışma ile ilgili kısa değerlendirme yapan Okul Müdürü Sedat Gül, yaptıkları yarışmanın amacının, öğrencileri siyer konusunda daha duyarlı hale getirmek  olduğunu ifade ederek, yarışma sayesinde 45 öğrencinin siyer bilgisinin diğer örencilere göre daha fazla yükseldiğini söyledi.

DERECEYE GİREN GRUPLAR:

1. Grup : '1 Belli 2. Kim' - 12 AC Sınıfından Selman Koç, Fatih Sultan Hacıcaferoğlu ve Fuat Karaca
2. Grup : 'Mollalar' - 12 AB Sınıfından, Furkan Kayhan, Fatih Sevencan ve Furkan Cesur
3. Grup : 'Hira' - 11 AB Sınıfından, Sevgi Büşra Ak, Şeyma Bilgin ve Gamze Kansız 

Ödüller : 1. Gruba 300 TL, 2. Gruba 225 TL, 3. Gruba 150 TL

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.04.2016 11:40
Anahtar Kelimeler:
Sedat Gül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90