banner102

Of Emniyetinden 169.Kuruluş Etkinlikleri

Emniyet Teşkilatının 169.Kuruluş Yıldönümü Of ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Nisan 2014 Perşembe 22:28
Of Emniyetinden 169.Kuruluş Etkinlikleri
 Sabah saat 09.30 da İlçe Emniyet Müdürü Himmet Ali Aydoğdu nun Atatürk  Anıtına çelenk koyması , Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde günün anlam ve önemi hakkında konuşan Komiser Aziz Koç , Türk halkının sevgi ve güvenini  kazanmış  Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Şanla, şerefle yazdığı 169 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız, bugün sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, Dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gurunu taşımaktadır." dedi.

Türk Polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiştir diyen Komiser Koç, "Türk Polisi Dünyada ortaya çıkan gelişmelere karşın toplumumuzun değişen ihtiyaçlarına cevap vermek için kendini sürekli yenilemiştir” diyerek, emniyet teşkilatının toplumun huzuru ve düzenini sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli görevleri olduğunu söyledi.

Koç, “Bizler bu görevi yerine getirirken, sosyal hukuk  devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmayacağız. Çünkü,  adalete dayanmayan güç zorbalıktır, zalimliktir. Hukuk devletinde polis; adalete ve kanunlara dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir, adaletlidir.  Korkutan değil, güvenilen bir güçtür” diye ifade etti.

Konuşmaların ardından programa katılanlara Hükümet Konağı bahçesinde Kokteyl verildi.  Daha sonra protokol  üyeleri ilçe polis merkezine giderek, burada bulunan polis amblemli yaş pastayı keserek Emniyet Müdürü Himmet Ali Aydoğdu nun şahsında polis mensuplarının gününü kutladılar.

Polis merkezindeki etkinlikten sonra akşam 18.00 Of Çarşıbaşı Camiinde, şehit olan bütün emniyet mensupları için mevlid-i şerif okutuldu.  

Törenlere Of Kaymakamı Eren Arslan , Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu , Cumhuriyet Başsavcısı Önder Ekim , Garnizon Komutanı Yzb.Neşet Daler , Cumhuriyet Savcısı Serkan Temizkan , Hakimler ; Mehmet Demir , Murat Bilge , Şinasi Levent Aydemir , Bahri Rodoplu , Sibel Özdemir , İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin,  Askerlik Şubesi Başkanı Ütğm.Mustafa Toscalı , Kadastro Müdürü Servet Ural , Kaymakamlık yazı İşleri Müdüresi Gülcin Kasapoğlu , SYDV Müdürü Murat Çakır, Vergi dairesi Müdürü Zeki Özdoğan, Tarım Müdürü Hüseyin Keleş, Müftü Recep Onat , ME Şube Müdürleri İdris Kabahasanoğlu , Adem Gündüz , MHP İlçe başkanı Mehmet Hacıkerimoğlu ve emniyet mensupları katıldı.

Son Güncelleme: 10.04.2014 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90