banner102

Of Halk Eğitim Merkezi 2019 Yıl Sonu Sergisi

2018-2019 eğitim- öğretim yılında Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarından Of İlçesinde açılan mesleki, sosyal ve kültürel kursların yılsonu karma sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
10 Mayıs 2019 Cuma 13:50
Of Halk Eğitim Merkezi 2019 Yıl Sonu Sergisi

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eskipazar Ortaokulu öğrencilerinden oluşan horon ekibinin gösterisi sunuldu. Açılış konuşmasını Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay yaptı. 

Müdür Dunay konuşmasında; ” Emeklerimizi, alın terimizi, gönül telimizi, kültürel zenginliğimizi yüklediğimiz eserlerimizi sergilediğimiz bu gururlu günümüze hoş geldiniz. Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2018-2019 eğitim- öğretim yılında;199 adet mesleki, sosyal ve kültürel kurs açılmış olup 3437 kursiyer kurslarımıza devam etmiştir.2062 kursiyer kursları bitirip belge almış olup diğerleri kurslara devam etmektedir. Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak halkımızın istekleri doğrultusunda birçok kurumla iş birliği yaparak kurslar açtık. Trabzon Sürmene İŞKUR işbirliği ile merkez binada “şiş ve tığ örücülüğü ile oyuncak bebek yapımı ve geleneksel el nakışı ”,Cumapazarı ve Of İrfanlı Mahallesinde   “Rize bezi (Feretiko dokuma) ”, Of Kalyon mevkiinde “ev tekstil ürünleri hazırlama ”, kursları olmak üzere 5 işbirliği kursu açtık.Tarım Gıda ve Hayvancılık il ve İlçe Müdürlükleriyle ortaklaşa “Arı Yetiştiriciliği” kursu açtık. Lise mezunlarına yönelik destekleme kursları açtık. Özel sürücü kursları işbirliği ile “Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği” kursu açtık. Bakanlığımız ve Yeşilay Cemiyeti arasında yapılan protokol gereği ilçedeki bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” kursları açtık. Kanser bilgilendirme semineri, 9 Şubat sigarayı bırakma günü etkinlikleri yaptık. Hem öğretmen ve usta öğreticilere 2 oryantasyon kursu, Ücretli öğretmenlere yönelik Özel Eğitim Kursları açtık.Bunun gibi halkımızın talepleri doğrultusunda birçok kurs açtık.Tüm bunları 2 müdür yardımcısı, 7 kadrolu öğretmen, 50 kadrosuz usta öğretici ve başka okullarda kadrolu çalışan 20 öğretmen ile gerçekleştirdik. Tüm çalışmalarımızda yanımızda olan ilçe kaymakamımız Sayın Eyüp Fırat’a, Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih Sarıalioğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İdris Kabahasanoğlu’na, resmi kurum ve kuruluşlarımıza, velilerimize, esnafımıza, okul aile birliği başkanımıza, görsel ve yazılı basınımıza, okul müdürlerimize, tüm çalışanlarımız ve şahsım adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum.” İfadeleriyle faaliyetlerini özetledi.

 İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir de yaptığı kısa konuşmada halk eğitimin önemini vurgulayarak, açılışa katılanlara teşekkür ederek emeği geçenleri tebrik etti.

Şube Müdürü Süleyman Bedir konuşmasının sonra ardından Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu bir selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Sarıalioğlu;” Halk Eğitim Merkezleri toplumun yediden yetmişe herkese eğitim veriyor. Burada çok faydalı bilgiler öğreniliyor. Öğrendikleriyle de hayatlarını idame ettirecek çalışmalar yapıyorlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Ramazanınızı da tebrik ediyor, hepimize hayırlar getirmesini diliyor, saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Başkan Sarıalioğlu’nunkonuşmasından sonra  her kurs kolundan temsilen bir kursiyere kurs belgeleri takdim edildi. Belge takdiminin ardından sergi açılışına geçildi. Açılış Kurdelesini; Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir ve Of Tapu Müdürü  Gülten Yıldırım kestiler. Sergi davetliler tarafından ziyaret edilerek büyük beğeni topladı. Sergide Müzik Öğretmeni Halil Yavuz da mini bir konser vererek dinleyenlere hoş anlar yaşattı.Kaymakam Eyüp Fırat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun ilde valinin başkanlığında toplantıları nedeniyle katılamadığı açılışı Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Bedir ve Numan Turan İŞKUR  Sürmene Müdürü Zeynep Özkan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Son Güncelleme: 10.05.2019 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90