banner102

Of Kurban Pazarında 'Angus' isyanı!

2012 yılı Kurban Bayramına günler kala Ofun Nabzı ekibi olarak Of İlçemizin kurban satıcılarının bulunduğu alanı gezdik ve satıcılardan satışlar hakkında bilgi aldık.

19 Ekim 2012 Cuma 14:33
Of Kurban Pazarında 'Angus' isyanı!
Kurban Bayramına sayılı günler kala Of Kurban Pazarında kurban satıcıları adeta isyan ediyor. 
 
Kurban satışŸlarının geçen yıllara oranla azlığŸından şŸikayet eden satıcılar, bunun en büyük sebebinin de ihtiyacın olup olmadığŸından haberdar olmadan yurt dışŸından hayvan ithal etme olduğŸunu dile getirdiler.

şžikayetlerini dile getiren bazı satıcılar şŸu şŸekilde açıklama yaptılar :

Cemal AktaşŸ – Ardahan

Yıllardır Of İlçesine kurban satışŸı yapmak için geliyorum. Bu yıl da geçen yıllardaki gibi satma umudu ile 18 adet büyükbaşŸ kurbanlık hayvan ile buraya geldik. Fakat neredeyse geldiğŸimize pişŸman olma durumuna düşŸtük. YaklaşŸık 15 gündür buradayız fakat sattığŸımız inek sayısı 3 dür. ܜstelik Kurban Bayramına da bir hafta kaldı. Bu biz satıcılar için çok sıkıntılı bir durumdur.

Muhittin Kaya – AğŸrı/Patnos

YaklaşŸık 10 yıldır buraya mal getirip satışŸ yapan birisi olarak bu yıl gibi bir yıl görmedim. Hayvan pazarına gelen çok oluyor ama herhalde maddi durumlarının elverişŸli olmayışŸından dolayı sadece fiyatları sorup gidiyorlar. GetirmişŸ olduğŸumuz 24 adet kurbanlık hayvandan sadece 5 adetini satabildik. Korkumuz o dur ki, kalan bir haftada da satışŸlarımız iyi gitmeyecek ve biz gidişŸ gelişŸin masrafını çıkartamayacağŸız. Bu korku ile neredeyse maliyetine satmayı da düşŸünüyoruz.

Bu duruma gelmemizin en büyük nedeni dışŸarıdan ithal edilen hayvanlardır. Halbu ki ülkemizde insanlarımıza yetecek kadar hayvan bulunmaktaydı. Buna rağŸmen dışŸarıdan hayvan alımı yapıldı. 

Naif YahşŸi – AğŸrı/Patnos

Biz buraya bu yıl ilk defa geldik. Buraya gelirken geçen yıllarda arkadaşŸlarımızın satışŸ yaptığŸını hesap ederek bu işŸe kalkışŸtık fakat umduğŸumuzu bulamayınca pişŸmanlık aşŸamasına geldik. GetirmişŸ olduğŸumuz 20 kurbanlık hayvandan, Kurban Bayramına bir hafta kalaya kadar sadece 2 adet satabildik. Bu bizi korkutmaktadır. Birçok insan gelip gidiyor fakat sadece sormakla yetiniyorlar.

Umut ediyoruz ki Kurban Bayramına kadar en azından buraya gelip gitme masraflarını çıkartalım.

Mustafa Demirhan – Trabzon/܇aykara

Biz kurbanlık hayvanları diğŸer arkadaşŸlar gibi uzak diyarlardan getirmedik fakat 30 km lik uzaklıktan getirmemize rağŸmen bu kriz bizi de etkiliyor. ܇aykara’dan buraya 3 adet kurbanlık hayvan getirdik, Bu zaman kadar ancak bir tanesini satabildik. DiğŸer arkadaşŸların satışŸ oranlarına göre bizimkisi çok daha iyi gözüküyor ama bu da bizim yeterli olmuyor.

Biz üç sene önce kurbanlık olarak getirip sattığŸımız 25 bin liralık hayvanın aynısını bu yıl 18 bin liraya satamıyoruz. ܜstelik üç sene önce hayvanın yemi olan otu 300 kuruşŸa alırken bu yıl 950 kuruşŸa alıyoruz. Bu arada farkın zararını bizler çekiyoruz.

Bu şŸekilde giderse ülkemizin ve insanlarımızın durumu içler açısı olmayacaktır.

 Köksal Yıldız – Trabzon/Of

Bu yıl geçen yıllara oranla satışŸlarımız azaldı. Kurban Bayramına yaklaşŸmamıza rağŸmen satışŸların istenilen seviyede olmayışŸı bizleri tedirgin ediyor. Umut ediyoruz ki Kurban Bayramına kadar istediğŸimiz satışŸları gerçekleşŸtirelim.

SatışŸlardaki düşŸüşŸün nedenlerinden biri özellikle ilçemizden ve yurt genelinde, açlık ve sefalet içinde inleyen dünya ülkelerine giden kurban hisseleridir. Bu sebep her ne kadar biz satıcıları etkilese de muhtaçlara kurban göndermenin doğŸru olduğŸunu düşŸünüyorum. Burada kurbanlık hayvan satmama rağŸmen bende KardeşŸ Eli DerneğŸi aracılığŸı ile Somali’de kurban kestirdim. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gurbetçi 2012-10-19 16:43:21

ofunnabzi.com olarak diğŸer yerel veya bölgesel haber ajanslarından farkınız bu şekilde saha inerek heber üretmeniz olacaktır. olmalıdır da.
TEBRİKLER.

Avatar
of-trabzon-almanya=61 2012-10-20 23:43:25

angus HARAM deyil bunun neresi isyan? yaaa ofun angusu deyil o yüzden isyan VAR.

Avatar
mülayim kılkafa 2012-10-23 13:16:49

oflular hallerinden hiç şikayet etmesin başbakan 10 yıl önce of da mitinğŸ yapmıştı 4 büyük hak dinden bahsetmişti oflular karşı gelmedi şimdi yiyin angusları

Avatar
of-trabzon-almanya=61 2012-10-23 18:13:50

bol bol ANGUS yiyeceğŸiz,bazilari gibi domuz yemiyoruz...öğŸretiyim 7 yaşinda çoçukları ALLAH inekleri ve öküzlari MÜSLÜMANLARA yiyin diyor yani angus hayvani her gün günahsiz yiyebilirsiniz DİYOR ALLAHİN yarattiğŸi hayvani bile siyaset ediyorsunuz bu nasil MÜSLÜMANLİKDIR? siz AKP nin imanini sorgulayacağŸina önce kendinizi bir sorgulayin...

Avatar
emre 2012-10-24 09:00:10

İyice saçmalamışlar. Hepsi işine geldiğŸi gibi konuşuyor. Yurt dışından gelen et azda olsa et fiyatlarını aşağŸı çekiyor. Madem satamıyorsunuz birazda fiyatlarınızı kontrol edin bakalım. Belki milletin alım gücü düşüktür ha ne dersiniz. Kurban bayramını fırsat bilip fırsatçılık yapmasanız daha iyi olacak. Geçen yıl fiyatlar yüksekti karda yüksekti aklınız sıra hepiniz bu yıl bu işe girdiniz çok para kazanacağŸız diye. Ekonominin altın 2 kuralı vardır. 1- Bu yıl kıt olan sonraki yıl bol miktarda üretilir. ÖrneğŸin domates bu yıl çok prim yaparsa ertesi yıl herkes eker ama bu seferde piyasada bol miktarda domates olduğŸundan fiyat rekabet nedeniyle düşer. 2- BilmediğŸin işe burnunu sokmayacaksın. Gelelim bu sebeple iktidara laf çarpma cüretini gösteren zavallılara. Zavallı diyorum çünkü başka tabirleri anlayacak kafa yok sizde. Angus dediğŸin hayvanın inekten bir farkı yok. Gayette güzel kurban olur. Kimden fetva alıyorsanız hemen değŸiştirin ondan hoca moca olmaz. Kimseyede zorla angus satılmıyor. Bak inek satanlar şikayet ettiğŸine göre angus alanlar için sorun yok. Her fırsatta zavallılığŸınızı ortaya koymayında adam sansınlar sizi.

banner90