banner102

Of 'ta Yıl Sonu Sergisi Açılışı

Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün her yıl düzenlediği yıl sonu sergisi açılışı, bu yılda çok sayıda kişinin katılımı ile Of Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Mayıs 2016 Perşembe 23:30
Of 'ta Yıl Sonu Sergisi Açılışı
 2015-2016 yılı Eğitim-Öğretim sezonu Of Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından horon ekibinin gösterisi ile devam eden açılış töreninde Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, yıl içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalar  hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

2316 KURSİYER BELGE ALDI

Of genelinde mesleki, sosyal ve kültürel kurslarında 4 bin 910 kursiyerin eğitim gördüğünü söyleyen Ahmet Dunay, ”Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2015-2016 eğitim- öğretim yılında;258 adet mesleki, sosyal ve kültürel kurs açılmış olup, bu kurslarımıza 4910 kursiyer katılmıştır. Kurslarımıza katılan 2316 kursiyerimiz kursları bitirerek belgelerini almıştır. Diğer kursiyerlerimiz ise kurslarına devam etmektedir." dedi.

Of Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak halkın istekleri doğrultusunda birçok kurumla iş birliği yaparak kurslar açtıklarını ifade eden Dunay,"Gürpınar Mahallemizde İş Kur ile birlikte 'Cam Boyama', Bölümlü Mahallesinde 'Seramik Boyama' ve Merkez binamızda 'Bilgisayar Teknik Servis Elemanı Yetiştirme' olmak üzere kurslar açtık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Trabzon İş Kur, Milli Eğitim Bakanlığı, ÇAYSİAD ve Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile  'Çaylık Oluşturma ve Hasat' konulu yeni proje başlatacağız. Bunların dışında Kozadan Kelebeğe projemiz, KPSS kurslarımız, Kadınlar için mesleki eğitim projemiz, 7-14 yaş grubu çocuklar için yaz yüzme kurslarımız ve bunlar gibi bir çok kurs faaliyetlerimiz devam ediyor. " diyerek yapılan çalışmalarda  her zaman yanlarında olan Of Kaymakamına, Of Belediye başkanına ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür etti.

EĞİTİM ANA KARNINDA BAŞLAR

Müdür Dunay'ın konuşmasından sonra söz alan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Eğitimin ana karnında başladığını , bundan dolayı eli öpülesi analara çok önemli görevler düştüğünü söyledi. Sarıalioğlu, "Of Halk Eğitim Müdürlüğünün yaptığı hayırlı çalışmalar için kendilerini tebrik ediyor, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Belediye olarak elimizden geldiğince her türlü katkıyı sağlamaya çalışacağız. "diyerek bütün kursiyerlere başarılar diledi.

Programın son konuşmacısı Of Kaymakamı Eren Arslan, Eğitimin sadece belli bir konularda ve zamanda değil, her zaman ve her konuda olması gerektiğini söyledi. Arslan, "Eğitimde nam yapmış bir ilçe olan Of İlçesinde göreve geldiğimiz günden günümüze kadar eğitim konusunda birçok çalışmaya imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Gerek Belediye gerekse Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yaptığımız eğitim çalışmaları ile gençlerimizin ve halkımızın eğitimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda birçok alanda eğitim veren Of Halk Eğitim Müdürlüğünü tebrik ediyorum." diyerek kursiyerlere eğitim ve iş hayatlarında başarı ile bereketli kazanç temennisinde bulundu.    

Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere diplomaları takdim edilerek serginin açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri ve davetliler, kursiyerler tarafından üretilen eserleri gezerek ürünler hakkında kursiyerlerden bilgiler aldılar. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 05.05.2016 23:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90