banner102

Oflular Erbakan Hocayı Unutmadı

54. Hükümetin Başbakanı Prof.Dr.Necmeddin Erbakan hocanın şahadetinin 4. yıl dönümü münasebeti ile Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatı ve Of Anadolu Gençlik Derneği hatim ve konferans düzenlediler.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Şubat 2015 Cuma 05:06

Saadet Partisi Of İlçe Teşkilatının organize ettiği ve akşam-yatsı arasında Of Çarşıbaşı Camiinde gerçekleştirilen Hatim programının ardından aynı akşam Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesinin düzenlediği "Erbakan ve İslam Birliği" konferansı ile Merhum Milli Görüş Lideri Necmeddin Erbakan hoca Rahmetle anıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Of Şubesi Konferans Salonunda düzenlenen "Erbakan ve İslam Birliği" adlı konferansa hatip olarak Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu katıldı.

Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen konferans Kur'an Kursu öğrencisi Bünyamin Biberoğlu'nun Kur'an-ı kerim Tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşmasını AGD Of Şubesi Başkanı Hasan İnan yaptı. Anadolu gençlik Derneğinin yüklendiği misyonu kısaca anlatan İnan, gençleri İslam ile tanıştırmak için mücadele etiklerini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan ve güzel sesi ile katılımcıları duygulandıran küçük Mücahit Cihad Ayna, Kerbela ilahisini söyledi. Daha sonra Erbakan hocanın konuşmalarından kesitler halinde hazırlanan video sinevizyon eşliğinde katılımcılara izlettirildi.

"YÜZYIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORSANIZ BİR İNSAN YETİŞTİRİNİZ"

Programın devamında Anadolu Gençlik Derneği Trabzon İl Başkanı Abdurrahman Şimşek, kısa bir konuşma yaparak dernek olarak yüklendikleri görevin önemini anlattı.  "Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, yüzyıl sonrasını düşünüyorsanız  bir insan  yetiştiriniz düsturu ile çalışmalarımızı yapıyoruz." diyen Şimşek, merhum Erbakan hocanın ruhunu şad etmek için onun açmış olduğu yolda gayret gösterdiklerini söyledi.

SADECE ONU SEVMEK YETMİYOR..

"Erbakan ve İslam Birliği" adlı konferansı vermek üzere Ankara'dan Of'a gelen Merhum Erbakan hocanın dava arkadaşı Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, "Erbakan hocamızı anlamak için sadece onu sevmek yetmiyor. Onu sevmek;  onun gibi gecesini gündüzüne katarak İslam davası için gayret göstermekle olur." diyerek konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, Osmanlının son dönemleri ile Cumhuriyet döneminde oynanan oyunları örnekler vererek anlattı.

HOCAMIZ BU MİLLETE ÜÇ TEMEL HEDEF GÖSTERDİ

"İslam Alemi ancak, Erbakan hocamızın gösterdiği çizgide gidilirse bu kötü gidişattan kurtulabilir" diyen Karamollaoğlu, "Erbakan hoca siyaset sahnesine çıktığında bu millete üç temel hedef gösterdi. Bunların birincisi 'Yaşanılabilir Bir Türkiye' dir. Bu gerçekleştiği takdirde ikinci hedef kendiliğinde ortaya çıkarak 'Yeninde Büyük Türkiye' hedefi gerçekleşecektir. Yeninden büyük Türkiye kurulduğu zaman 'Adil Bir Dünya' kurulacaktır ve üçüncü hedef de gerçekleştirilecektir." diyerek günümüzde bu hedefleri binalar, yollar, Ak saraylar ve ABD'den alınan uçaklar ile gerçekleştirmeyi düşünenleri eleştirdi.

O GERÇEK BİR MÜCAHİTTİ

Ülkemizde ilk kez kürsülerden Allah'ın selamını söyleyen kişinin Erbakan hoca olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Hocamız ilk yola çıktığında 'Önce Ahlak ve Maneviyat' diyerek çalışmalarına başladı.  İslam'ı kendi hayatında da en üst seviyede yaşamaya gayret gösteren hocamız, ülkemizin ve insanlığın kurtuluşunun ancak ve ancak Ahlak ve Maneviyat ile gerçekleşebileceğine inanarak çalışmalarını sürdürdü.  O gerçek bir Mücahitti ve aynı zamanda yolundan dönmeyen bir liderdi. " diye konuştu.

HİÇBİR MÜSLÜMAN ŞUURSUZ BİR EVLADI OLMASINI İSTEMEZ

Sözlerinin sonunda Anadolu Gençlik Derneğinin önemine değinen Karamollaoğlu, "Hocamızın çizdiği bu yolda mihenk taşları gibi olan bu kuruluşlara sahip çıkmak zorundayız. Bu anlamda Anadolu Gençlik Derneği, şuurlu genç yetiştirmek için mücadele eden bir kuruluştur. Hiçbir Müslümanın şuursuz bir evladı olmasını istemeyeceği için, bütün Müslümanların bu kuruluşa maddi ve manevi yönde sahip çıkmaları gerekir." diyerek konuşmasını tamamladı. 

Konferansa Saadet Partisi YİK Üyesi Temel Karamollaoğlu, GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli, Trabzon İl Başkanı Av. Selçuk Özderya, Saadet Partisi Of İlçe Başkanı M.Celal Vahapoğlu, Dernekpazarı İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Araklı İlçe Başkanı Şakir Şahintaş,  AGD Trabzon İl Başkanı Abdurrahman Şimşek, ÖĞ-DER Trabzon İl Başkanı Mehmet Kurt, Araklı eski Belediye Başkanı Ümit İsmail Çebi, Kurum amirleri, Öğretmenler, İmamlar ve birçok vatandaş katıldı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 27.02.2015 05:12
Anahtar Kelimeler:
Temel Karamollaoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Behram Yıldız 2015-02-28 09:16:43

Muhteşem bir sunum yaptınız Temel Karamollaoğlu hocam. Ancak bu kadar bilimsel bu kadar güzel anlatılırdı yol arkadaşını, liderimizi.. gerçekten çok nefis bir konuşma idi ve baştan sona kadar zevkle dinledi Oflular. Salonda akpli dostlarda vardı..inşallah birşeyler kaptılar. Cenazesindeki izdihamdan sözettikten sonra bu milyonların maalesef hocayı anlayamadığını, bazı yol arkadaşlarının dahi onu bir türlü anlayamadığını ne güzel anlattı. Gerçekler ne kadar acı. Bunca ihtilaller, dünya siyonizminin haim naum planına uyan yönetiçiler eliyle inim inim inletilen borç batağına sürülen bir ülke böylesine bir lideri bir türlü anlayamıyor. Ona en büyük oy %21 olarak verildi ve ancak koalisyona yetti bu güç. Bu koalisiyonda ve daha evvelki koalisyon dönemlerinde öylesine büyük atılımlar yapıldı ki.. ülke şuan böyle bir mesafeye gelmişse o koalisyon dönemlerinin nimetleridir bunlar. Tam onüç sene bizde onun talebsiydik diyenler ise küresel güçlere işbirlikçilikten başka ne yoptılar.

banner90