banner102

Of'ta 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Of'ta öğrencilerin coşkusuyla kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelek konulması, saygı dururşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.Tüm ilk ve ortaokullarda kutlanan programın yanında Resmi kutlama programı 28 İlkokulunda yapıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
24 Nisan 2016 Pazar 12:10
 Of'ta 23 Nisan Kutlamaları
28 İlkokulundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Abdurrahman Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında; "Geleceğimizin emanetçisi olan sevgili öğrenciler Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlattı. Türk Milletiyle mücadeleyi yürütmek için 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisini açtı. TBMM'de alınan kararlarla millet nağımsızlığına kavuştu. Düşman yurttan atılınca Türkiye'nin büyümesi ve yücelmesi için karalar alınarak yeni Türkiye'nin temelleri atıldı. Dün bugünden daha iyi durumda olan Türkiye yarın siz çocuklarımızın sayesinde daha da iyi olacak. Size bu amaç için güveniyoruz. Bu düşünceler Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum."dedi.

okul müdürünün konuşmasının ardında kutlamalara geçildi. Şiirler, şarkılar, danslar, halk oyunları, piyesler heyecan ve coşkuyla sergilendi.oyunlar izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.Sandalye kapma, mumya ve yoğurt yeme yarışlarında öğrenciler becerilerini ve hızlarını sergilediler.

23 Nisan konulu şiir yazma yarışmasında 1. olan öğrenciye Of Kaymakamı Eren Arslan, 2. olan yarışmacıya Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, 3. olan yarışmacıya Of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu tarafından altı takılarak ödüllendirildi. Sandalye kapma, mumya ve yoğurt yeme yarışlarında birinci olan öğrencilere ödüllerini Of Emniyet Müdürü Orkun Şenel, Cumhuriyet Savcısı, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından verildi.

Okulun resim sergisini ziyaret edip öğretmenlerle sohbet eden  protokol üyeleri çay sohbetinden sonra okuldan ayrıldılar.

Kaymakam Arslan, Başkan Sarıalioğlu, Müdür Kabahasanoğlu Of Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde yatan çocuk hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini dileyerek çocukların bayramlarını kutlayarak onlara hediye verdiler. Hastane ziyaretinden sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınıp öğrencilere dağıtılan uçurtmalar öğrenciler tarafından uçurtuldu. Öğrenci ve veliler uçurtmaları uçurtmak için birlikte uçurarak mutlu bir bayram anısı yaşadılar.Uçurtma Şenliğine Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, Of Belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Emniyet Müdürü Orkun Şenel,Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu,Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Bedir ve Numan Turan, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Son Güncelleme: 24.04.2016 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90