banner102

Of'ta 57. Alay Dualarla Anıldı

Çanakkale Kara Savaşlarının başladığı noktada ilk direnişi gösteren ve büyük kahramanlık sergileyen 57. Alay öğrenciler tarafından dualarla anıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Nisan 2016 Salı 15:26
Of'ta 57. Alay Dualarla Anıldı

Tarihimizde en kanlı savaşlardan olan Çanakkale Savaşı’nda denizden geçemeyeceklerini anlayan İtilaf Devletleri, İngiltere öncülüğünde kara birlikleriyle denizden geçemeyeceklerini anlayınca kara birlikleriyle hareket etmeye karar verdiler. Kara birliklerinden Azakların Arıburnu’ndan 25 Nisan günü çıkış yapmaları üzerine 628 kişilik 57. Alay Conkbayırın’da 25 bin kişilik kuvvetlerini karşılayıp imha ettiler. 26 Nisan akşamında 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey dahil tüm alay şehit oldu.  Bu kahramanlıktan dolayı Türk  Ordusunda 57. Alay oluşturulmamıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı başlattığı 57.Alaya Vefa Yürüyüşü etkinliğine Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü farklı etkinlikle katıldı. Çanakkale’deki şehitler yerine Diyarbakır Sur’da Şehit olan Necmi Çakır’ın mezarını ziyaret ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu öncülüğünde Solaklı Anadolu Lisesi ve Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan grup önce Of’un manevi mimarlarından Eskipazar Mahallesindeki  Saçaklızadelerin kabrine gidip dua okudular. Öğle namazını Kavakcamiinde  cemaatle kılarak Şehit Özel Harekâtçı Necmi Çakır’ın mezarını ziyaret ettiler. Şehit Çakır’ın babası olan Sıraağaç Muhtarı Fahri Çakır da öğrencilere eşlik etti.

Ziyaret konusunda kısa açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, "Vatanları vatan yapan üstündeki kandır; eğer uğrunda ölen varsa vatandır, diyor şair. Dinimizde Allah katında en yüksek makam peygamberlikten sonra şehitliktir. Tarihimizde çok önemli yere sahip olan Çanakkale Savaşı’nda ecdadımız vatan, millet, namus ve kutsal değerler adına şehit oldular. 57 Alay ise büyük başarılar göstererek düşmanın ilerlemesini durdurarak, düşmanı geri püskürttü. Bunu sonucunda tüm 57. Alay şehit oldu. Bugün biz onlara gidemedik ama bu vatan için kendini feda eden, şehit olan Şehit Necmi Çakır’ın kabrini ziyaret ettik. O, annesine her operasyona çıkarken şehit olursa ağlamamasını istemiş. Allah onlardan razı olsun. Makamları ali olsun. Gençlerimizin bu fedakârlığı bilmesi ve ülkemizin daha ileriye gitmesi için bugünleri onlara hep hatırlatmalıyız. " diyerek tüm şehitlere Yüce Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmanın ardından Of Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Şehit Necmi Çakır ve tüm şehitlerimiz için Kuranı Kerim okuyup dua ettiler.

Son Güncelleme: 26.04.2016 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90