banner102

Of’ta İlköğretim Haftası kutlandı

2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı. Ülkemizde her yıl okulların açıldığı ilk hafta İlköğretim haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Of’ta ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Eylül 2018 Perşembe 17:53
Of’ta İlköğretim Haftası kutlandı

Kutlamalar Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun çelenk koymasıyla başladı. Çelengin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve anıt önü tören sona erdi.

Anıt önü töreninin ardından resmi kutlama programı Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulunda yapıldı. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu kısa bir selamlama konuşması yaptı. Okul Müdürü Osmanoğlu konuşmasında; “2018-19 Eğitim-Öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. İkinci yuvanıza hoş geldiniz. Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilkokulda çocuklarımıza her şeyden önce bir hayat biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini oluşturacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinizde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum. Konferans salonumuzun yeterli olmamasından dolayı ortaya çıkan sorunlar için kusura bakmayın. İnşallah bir dahaki programımızda yeni salonumuzda oluruz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ise yaptığı konuşmada; “Yeni bir heyecanla yeni başarılara yelken açmak için bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Dünyayı tanıyan, bilgi üreten vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirerek ülkemiz dünyada hak ettiği saygın yerini sizler sayesinde alacaktır. Bu uğurda çalışıp hainlerce geçen yıl şehit edilen Aybüke öğretmenimizi, Necmettin öğretmenimizi, okulumuza ismini verdiğimiz Şehit Ali Bulut öğretmenimizi ve adını sayamadığım daha nice öğretmenlerimize rahmet, sağ olup emekli olanlara sıhhat ve afiyet dilerken kazasız belasız başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. Bu yıl da her zaman olduğu gibi hem ilimde, bilimde hem de değerler eğitiminde çocuklarımızı yetiştirmeye gayret edeceğiz. İlçemizdeki 600’e yakın öğretmenimiz çocuklarımızın kalbine dokunup onları yarına hazırlayacaklardır. Ben inanıyorum ki bizim de ilçemizde yarına yön verecek olan değerler yetişecektir ” ifadelerini kullandı.

Ayağa kalkmamızın en temel noktası eğitimdir diyen Kaymakam Eyüp Fırat ; “Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor. Bu zorlukları da ancak birlik ve beraberlik içinde eğitimle aşabiliriz. Zaman bize ayağa kalkmamızın en temel noktası eğitim olduğunu gösteriyor. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni eğitim- öğretim yılınızı kutluyor, kazasız, belasız, başarılı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum.” diye konuştu.

Programa Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Yaşar Osmanoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Osman İşçi ve okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Son Güncelleme: 20.09.2018 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90