banner102

OF’UN BAKANI ÇOK AMA GÖRENİ YOK!

Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Of’un Sulaklı Mahallesinde yer alan Yalı Caddesi, Orta Sokak ve Cumhuriyet Caddesindeki esnafları ziyaret ederek yapılacak olan ‘Kentsel Yenileme Projesi’ hakkında görüşlerini aldılar. Mağdur olan esnaflardan birçoğu, mağduriyetlerinin giderilmesi için Oflu bakanlara dahi sorunu taşıdıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, ‘Bakanımız var ama görenimiz yok’ kanısına vardılar.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Şubat 2021 Perşembe 22:16

Yaptıkları ziyareti değerlendiren Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile onaylanan 4 Ekim 2019 da acele kamulaştırılma kararı ile yapımına karar verilen proje için muhatap alınması gereken hiçbir esnaf ve kiracının bu projeden razı olmadığına şahit olduklarını ifade etti.

İSRAİL VE RUSYA’NIN ZULÜMLERİ İLE KIYASLADILAR!

Proje kapsamında yıkılacak binalarda bulunan 120 dükkânın sahibi ve kiracısı olan esnafın yıkım kararına tepki gösterdiğini dile getiren İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, “Gerçekleştirilmek istenen proje ile ilgili muhatap alınması gereken fakat istenildiği şekilde alınmayan bütün esnafı tek tek ziyaret ederek görüşlerini aldık. İstisnasız bütün esnaflar mağdur olduklarını ve büyük bir adaletsizlikle karşı karşıya kaldıklarını bizlere ilettiler. Hatta duymak istemediğimiz ve duyduğumuzda üzüldüğümüz İsrail’in Filistin’e yaptığı zulüm ile Rusya’nın Çeçenistan’a yaptığı zulüm ile kıyaslayanlarda oldu. Mağduriyet bu kadar büyük iken muhatapların bu konularda gerekli duyarlılığı göstermemesi gerçekten çok düşündürücü bir durum.” dedi.

AH ALMAKTAN BAŞKA FAYDASI OLMAZ!

Birçok mal sahibi ve esnafın projeye karşı olmadığını da dile getiren İlçe Başkanı Muratoğlu, “Görüştüğümüz esnafların birçoğu yapılacak projeye karşı olmadığını, ancak yıkacakları binaların ve kiracı olarak duran işyeri sahiplerinin mağdur edilmeden yapılmasını talep ettiklerini söylediler. Bina sahibine bir verip yüz almak hangi adalete sığar? Üstelik 120 işyerinin yerine 30’a yakın yapılacak düşük metrekareli işyerleri yapılacak. Açıkta kalan işyerleri nereye gidecek? Bu durumu fırsat bilen diğer alanlardaki işyeri sahipleri kiralarını artırıyor. Bu sorun sadece proje alanındaki 120 esnafı değil ilçenin bütün alanlarındaki kirada olan esnafı da ilgilendiriyor. Mağdur olan esnaf mağduriyetine mi yansın yoksa çıkartıldığı işyerini nereye, ne kadar fiyata kurabileceğine mi?” diyerek projenin bu şekilde yapılmasının ah almaktan başka bir faydası olmayacağını söyledi.

YARDIM BEKLERKEN YARDIMA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİLER!

Bu ve bunun gibi projelerin ekonomik sıkıntı içinde olduğumuz bu dönemde yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Muratoğlu, “Görüştüğümüz birçok esnaf pandemi ile zaten ekonomik sıkıntı içinde olduğunu söyleyerek bu proje ile dertlerine dert eklendiğini ifade ettiler. Birçok esnaf ekonomik sıkıntı çektiği için devletten yardım beklerken, devletin kendilerini işyerlerinden ederek mağdur etmesi gerçekten çok üzücü. Mağdur olan esnafların mağduriyetlerini kim giderecek? Onların ailesi yok mu? Sorumlu olduğu kesimlerin mağduriyetlerini kim giderecek? Yıkılacak olan 120 işyerinin yerine 30 işyeri, ki bu işyerleri de mevcut işyerlerinin ihtiyacını karşılayacak işyerleri olmamasını düşünen yok mu?” sorularını sorarak yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

SORUNU ÜLKE GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ!

Yaşanan bu mağduriyeti meclise kadar taşıyacaklarını söyleyen Muratoğlu,”Proje ile ilgili görüşü alınmayıp yarım yamalak bilgilendirmede bulunan esnaf gerçekten mağdur.  Sonuna kadar direneceğini, işyerinden çıkmayacağını ve sonuna kadar direneceğini söyleyen esnaflarımız oldu. Aynı şekilde projenin onayı için imzalayan Sayın Cumhurbaşkanının projeden haberi olmadığını, olsaydı kesinlikle imza atmazdı diyenler oldu. Bizde Saadet Partisi olarak gerek medya aracılığı ile gerekse siyasi alanda meclise kadar sorunu taşıyarak mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız.  Hayra motor şerre fren olma adına esnafımızın şikâyetlerini dinledik ve proje ile ilgili kim varsa onlara duyurmaya gayret edeceğiz. Aynı şekilde avukatlar aracılığı ile de hukuki durumları takip edeceğiz. “ diyerek alınacak bir ahın kimseye fayda vermeyeceğini söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 04.02.2021 22:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ofli 2021-02-05 11:00:24

çoğu ak parti li esnaf. belki anlarlar birazcık yanlışlarını. ve haklarını aramayı öğrenirler

banner90