banner102

Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı

Sevgili Peygamberimizin 1443. doğum yılı dolayısıyla düzenlenen Kutlu Doğum programları kapsamında Of Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir program düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
18 Nisan 2014 Cuma 15:49
Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı

 Of Anadolu İmam Hatip lisesi konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından 11 AB sınıfı öğrencisi Eymen Karaca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programının devamında günün anlam ve önemi ile ilgili 12 AB sınıf öğrencisi Yusuf Kabahasanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Sevgililer sevgilisine selam olsun diyerek konuşmasına bağlayan 12. sınıf öğrencisi Kabahasanoğlu,  "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, saygının en yücesini, şefkat ve merhameti, kısacası her şeyin en güzelini, en iyisini Şefkat Peygamberimizden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan oğluna uyan yaşama sanatını bizlere hep O gösterdi. Bu bakımdan ondan uzak kalmak, O'nun sünnetini terk etmek, O'nun rahmetle müjdesine koşmamak bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür." diye konuştu.

Kutlu Doğum Programı;
Okulun 12 AA sınıf öğrencilerinden Şule Meriç ve Fatmanur Çakır'ın Arapça ilahi okuması,
Kutlu Doğum için hazırlanmış sinevizyon gösterimi,  
12 AB sınıf öğrencisi Yusuf Kabahasanoğlu'nun naat okunması,
12 AB sınıf öğrencisi Ahmet Öztürk'ün kaside okunması,
12 AA sınıf öğrencisi Şeyma Şenocak'ın Arapça şiir okunması,
Okul öğrencilerinin düzenlediği Hz. Vahşi'nin Müslüman oluşunu canlandıran tiyatro gösterimi ile devam etti.

Programın sonunda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gündüz, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül ve Of İmam Hatip Orta Okul Müdürü Bulutoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül Alan Öğrenciler:

Trabzon İl genelinde Arapça bilgi yarışması ve şiir yarışmasında 2. Olan Şeyma Şenocak, Ahmet Öztürk, Ramazan Bayraktar, Dilek Erdoğan  ve Ayşenur Demirci,

Hadis Yarışmasında 1. Hanife Bayraktar (10 AA) 2. Hamdi Şenocak (10 A) 3. Elvan Terzioğlu (11 AA)

Siyer Yarışmasında 1. olan grup (Bedir) 12 AB sınıfından Ahmet Öztürk, Yusuf Kabahasanoğlu ve Halil İbrahim Şahin,
2.olan grup (Ashab-ı keyf) 10 B sınıfından Burak Aktürk, Furkan Cesur ve Fatih Sultan Hacıcaferoğlu
3.olan grup (Parlayan Yıldızlar) 11 AA sınıfından Emine Çolak, Semanur Yiğit ve Elvan Terzioğlu

Programa, Of Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gündüz, Of Müftüsü Recep Onat, Of Vaizi Hüseyin Güven, AGD Of Temsilcisi Hasan İnan, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sedat Gül, Of İmam Hatip Orta Okul Müdürü Şevket Bulutoğlu, öğretmenler ve öğrenciler ile az sayıda öğrenci velisi katıldı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 18.04.2014 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir. @YILDIRIM 2014-04-19 21:20:06

müslüman iftira atmaz..

banner90