banner102

Ramazan, Müslümanlar İçin Takva Ayıdır

Saadet Partisi Of İlçe Divan Toplantısında konuşan İlahiyatçı Süleyman Akyüz Hocaefendi, 28 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan Mübarek Ramazan ayı için bütün Müslümanları uyararak bütün azalarımızla birlikte oruç tutmamız gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Haziran 2014 Perşembe 17:46
Ramazan, Müslümanlar İçin Takva Ayıdır

Dünyadaki bütün musibet ve felaketler Rabbimize karşı yapılan isyandan kaynaklanıyor diyen Süleyman Akyüz Hocaefendi, "Dünya hayatı oyun ve eğlenceden ibaret olmadığı gibi sadece imtihan için yaratılmış bir dünyadır. Bütün insanlar bu imtihana tabidir. Bu imtihan bazen çok mal ile bazen ise yokluk ile olur.  Bu konuda Sevgili Peygamberimiz (Sellellahu Aleyhi  Vesellem) : "Mü'min ne öyle bir varlıktır ki; Cenab-ı Hak ona nimet verir şükreder ve kazanır. Aynı şekilde yokluk verir ve buna da sabrederek yine kazanır. Oysa münafıklar ise; mal verildiğinde azar ve kaybeder, yokluk verildiğin de de isyan ederek kaybedenlerden olur." diye buyurmuştur. " dedi.

RAMAZAN, MÜSLÜMANLAR İÇİN TAKVA AYIDIR

Önümüzde Ramazan ayının olduğunu da hatırlatan Akyüz Hocaefendi, "Mübarek Ramazan ayı Müslümanlar için Takva ayıdır.  Bu ayda bütün azalarımız ile oruç tutup akşamları da sünnet olan Teravih namazını kılarak Cenab-ı Hakk'ın rızasına nail olmak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor." diyerek istenilen şekilde bu ayı geçirenlerin, annesinden yeni doğmuş gibi günahsız olacaklarını hatırlattı. 

İMAN ZAYIFLAYINCA HESAPLAR ARTIYOR

İhlâslı ve samimi şekilde oruç tutanları Cenab- Allah'ın bağışlayacağını hatırlatan Akyüz Hocaefendi, "Oruç denince genel itibari ile insanların aklına yemek-içmek ve cinsi münasebetlerden uzak durmak olarak geliyor.  Halbuki oruç tutmanın esas gayesi, takvayı elde etmektir." diyerek yaz aylarına denk gelen Ramazan orucunun, birçok insanın tutup tutmama hesabını yapmasına sebep olduğunu iddia etti.

Gözlerimiz, kulaklarımız ve dilimizi harandan uzak tutup bütün azalarımızı da oruç tutturmamız gerektiğini söyleyen Akyüz Hocafendi, vücudumuzun tamamını oruç tutturarak , nefsimize, şeytana ve İslâm düşmanlarına  karşı cihad ederek orucun esas maksadının yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek açıklamasına şu şekilde devam etti:

EN BÜYÜK SEVAP CİHAD İBADETİNDEDİR

Bizim sıkıntılarımız tamamen kendimizden kaynaklanıyor. Çünkü kendi vücudumuza İslâm-ı hakim kılamadığımız için ne ailemize nede çevremize etkimiz olamıyor.  İnşAllah bu Ramazan ayında, önce kendi nefsimize karşı, sonra şeytana karşı ve İslâm düşmanlarına karşı cihad-ı layıkıyla yapıp kurtulanlardan oluruz.

BÜTÜN DÜNYA TOPLANSA NEFSİN VE ŞEYTANIN YAPTIĞINI BİZE KİMSE YAPAMAZ

İnsanoğlunun en büyük düşmanı nefis'tir. Bundan dolayı bütün dünya bir araya gelse nefsin ve şeytanın yaptığını bize hiç kimse yapamaz.  Bunun için bu Ramazan ayını fırsat bilip nefsimize karşı topyekun cihad seferberliğini yapmalıyız. Aksi halde Allah (Celle Celalühü) korusun bir ay boyunca sadece yemekten-içmekten geri durarak aç kalmış oluruz.

Sonuç olarak Ramazan ayının bizlere faydası olup olmadığını bu ayın sonunda kendimizde göreceğimiz değişikliklerden anlayacağız. Eğer daha önce yaptığımız yanlışlardan geri durmamışsak, eskisi gibi gafil yaşantımızı devam ettirmişsek bu aydan birşey elde edememişiz demektir.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 26.06.2014 18:30
Anahtar Kelimeler:
Süleyman Akyüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali temel 2014-07-01 18:57:22

bizim liderimiz recep tayyip erdoğan kuran okuyan abdesli takva başbakanımız var gelin sizde zaten saadet gelemez

Avatar
of k.k.o. 2014-07-07 00:51:34

kimse kimsenin lideri değil ve kimse kimsenin babasi değil lütfen dalga geçmeyın.....hiç gerek yok.

banner90