banner102

RASÛLULLAH HAYATIMIZIN NERESİNDE?

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Of Müftülüğü tarafından Sahil Günbatımı Tesislerinde düzenlenen programda KTÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Güven Toplumu” konulu konferans verdi. Aşıkkutlu, konferansta yaptığı konuşmada her Müslümanın güven konusunu sorgulaması gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Nisan 2017 Cuma 04:09
RASÛLULLAH HAYATIMIZIN NERESİNDE?

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ BİZİM HAYATIMIZIN NERESİNDE?

Programın açılış konuşmasını yapan Of İlçe Müftüsü Recep Onat; “Güven duygusuna her zaman olduğu gibi bugün de ziyadesiyle muhtacız. Bu konu eğer yeterince idrak edilirse Müslüman dünyasının çekmiş olduğu sıkıntıların bertaraf edilmesi kaçınılmazdır. Sevgili Peygamberimiz bizim hayatımızın neresinde, hangi noktada ona itaat ediyoruz, örnek alıyoruz bunu sorgulamamız gerekiyor. Din güvendir, iman güvendir. İslam’ın inşa ettiği güven toplumunda canın koruması vardır, malın koruması vardır, aklın koruması vardır, dinin koruması vardır, neslin koruması vardır. İslam’ın inşa ettiği güven toplumunu samimiyet, sadakat, dürüstlük temin eder” ifadelerini kullandı.

Müftü Onat'ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Of Çarşıbaşı Camii Müezzini Ömer Tellioğlu ilahiler okudu. Ardından KTÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu kürsüye çıkarak “Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Güven Toplumu” konulu konferans verdi.

GÜVENSİZ BİR TOPLUM HUZURLU OLAMAZ

Aşıkkutlu konuşmasında; “Güvenlik kavramı özünde çok geniştir. Güvenlik konusu insanoğlunun doğduğu andan itibaren ve hatta anne karnında iken bile ihtiyacıdır. İslamiyet tüm geçmiş dinlerin özünü taşır. Güven topraktan bitmez, gökten yağmaz. Konusu insandır. Birey güven ihtiyacını ilk önce ailesinden görmelidir. Çocuklarımıza ana kucağı, baba ocağı olabilecek güvenli bir ortam oluşturmamız gerekir. Birbirlerine güvenmeyen eşler çocuklarına da güven vermez. Böylelikle çocuk o güveni sokakta arar, yanlışa düşer." diyerek her Müslümanın  güven konusuna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

BÜTÜN İNSANLIK GÜVEN BUHRANI YAŞIYOR

Müslüman diğer Müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir. Güvenilir insan olmak gerçek Müslüman olmanın vazgeçilmez şartıdır. Güven, huzur içinde yaşamanın en birinci şartıdır. Bütün insanlık güven buhranı yaşıyor. Biz Müslümanların yapacak olduğu tek şey her konuda Peygamber Efendimizi örnek almaktır” dedi.

Program sonunda Kaymakam Eyüp Fırat Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya plaketini takdim etti. Programda ayrıca, Of Müftülüğüne ve din hizmetlerine yaptığı katkılar nedeniyle Ballıca Belediyesi Eski Başkanı Hayırsever İşadamı Hasan Çakır’a Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu plaket takdim etti.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Müftüsü Recep Onat, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili İrfan Acar, Emniyet Müdürü Tolga Er daire amirleri, memurlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son Güncelleme: 25.04.2017 04:11
Anahtar Kelimeler:
Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90