banner102

Regaip Gecemiz Mübarek Olsun

Üç ayların başlangıcı olan Regaip gecesinin İslam Aleninin ve mazlumların dünya ve ahirette kurtuluşuna vesile olmasını Of'un Nabzı Medya ailesi olarak Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
07 Mart 2019 Perşembe 11:05
Regaip Gecemiz Mübarek Olsun

Yanlışlarımızdan, hatalarımızdan, bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz günahlardan nasuh bir tevbe ile af dilemek için fırsat gecesi olan Regaip gecemizin, ülkemiz ve İslam aleminin Hakk'ın razı olacağı şekilde yaşam sürmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Regaip kandili nedir?

Arapçada"reğa-be" kökünden gelen Regaip,herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarfetmek şeklinde birden fazla anlam içeriyor. Regaip kandilinin anlamı meyil, arzu, istek ve çaba sarf etmek vb. eylemlerin karşıladığı bir kelime olarak öne çıkıyor. Regaip kelimesi Kur'an-ı Kerim'de doğrudan geçmemektedir. Fakat "reğabe"den türemiş olan bazı kelimeler Kur'ıan-ı Kerim'de 8 yerde geçmektedir. Ayrıcareğabe"nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 07.03.2019 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90