banner102

Saadet Sahaya İndi, Vatandaşın Derdini Dinledi

Saadet Partisi Teşkilatlarının Türkiye genelinde başlattığı program çerçevesinde Saadet Partisi Of ilçe teşkilatı, Belediye meclis üyelerinin katılımı ile "Esnaf ve halk ile kucaklaşma" hamlesini Of’ta gerçekleştirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Şubat 2015 Perşembe 02:38
Ziyaretler sırasında esnafın genel sorunları, Of belediyesi ve Trabzon Büyükşehir belediyesi  hizmetleri konusundaki dilek ve şikayetler dinlendi.

Ekipler halinde yapılan ziyaretler sonrasında  öne çıkan önemli detayları, Saadet Partisi Of Belediyesi Meclis üyeleri Musa Gözütok, Mehmet Öztel ve Nurettin Ulusal değerlendirerek önemli konuları meclis üyeleri adına Musa Gözütok, Of'un Nabzı'na açıkladı.

Gözütok, kendilerine yöneltilen şikayetleri başlıklar halinde şu şekilde açıkladı:

EN BÜYÜK SORUN OLAN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

Ziyaretimizde esnaf ve vatandaşlarımızın en çok şikayetçi oldukları konu otopark sorunu oldu. Yıllardır devam eden bu sorunumuz halen devam etmektedir. Oysa bu sorunu çözmek 2014 seçimlerinde tüm belediye başkan adaylarının  ilk sırayı alan vaatleri arasında bulunmaktaydı. Vatandaşlarımız artık bu sorunun biran önce halledilmesini bekliyor. Artık bahane duymak istemiyorlar. Bu sorunun çözülmesi için şu an sahip olduğumuz tek yer eski otogarın yeridir. Sayın belediye başkanımız da seçim kitapçığında bu alanı otopark alanı olarak düzenleneceğini vaat etmiştir. Ancak seçimlerin üzerinden  yaklaşık bir yıl geçmiş  olmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Bu sorunu çözmek için belediyemizin satılığa çıkardığı ve çıkaracak olduğu  mülklerden elde edilecek gelirleri kullanabilir. Yetmez ise  iller bankasından alınacak kredinin bir kısmı kullanılarak bu tesis yapılabilir. Böylece belediyemizin hem gelir getiren işletmesi  olur hem de sorunumuz çözülmüş olur.         

KAR YAĞDI YOLLAR KAPALI KALDI

Kardan yolların uzun süre kapalı kalması özellikle yeni mahalle olmuş eski belde ve köylerde ikamet eden vatandaşların ciddi tepkilerine sebep olmuştur. Yollar açılmadığından elektrik arızalarının giderilemediği, buna bağlı olarak derin dondurucu ve buzdolaplarında saklanan erzakların zayi olduğu belirtilmiştir. Özellikle Keler köyünün yollarının yedi gün sonra açıldığı ve elektrik kesintisinin yollar açıldıktan sonra giderildiği ifade edilmiştir. Kar geliyorum dediği halde maalesef ciddi önlemler alınmadığı görülmüştür. Gerek Büyükşehir belediyesinin ana yolları açmada yetersiz kalması, gerekse ilçe belediyemizin ara yolları açmada yetersiz kalması vatandaşlarımızın tepkilerine yol açmıştır. Bundan sonra aynı sorunu yaşamamak veya sorunu en aza indirmek için öncelikle bir an önce  yeterli araç parkına sahip olmamız gerektiği aşikardır. Araç temini yapılana kadar ise,  ilçemizde bulunan tüm  özel iş makinalarının envanteri çıkarılmalı ve  kiralık olarak  bu araçlardan faydalanılmalıdır.

HAYVAN BARINAĞI İHTİYACI DEVAM EDİYOR!

Vatandaşlarımızın tepkilerinden biri de sokakta başıboş gezen ve uyuz olmuş köpeklerdir. Esnaf ve vatandaşlarımız hem bu hayvanların saçtığı tehlikelerden hem de hayvanların çektiği acılardan ciddi etkilendiklerini ifade etmişlerdir. Belediye başkanı Sayın Salim beyin vaatleri arasında hayvan barınağı bulunmaktadır. Tabiki neden yapılmadı denemez ancak  barınak yapma sözü yerine getirilene kadar en azından uyuz olmuş başıboş köpeklerin ilaçlanması suretiyle tedavileri  belediyemiz veterinerliğince yapılmalı yetmez ise büyükşehir belediyesinden yardım alınmak suretiyle bu sorun çözülmelidir.

PAZARYERİ ESNAFI MAĞDUR OLUYOR!

Pazar kurulan alanlarda bulunan bir kısım işyeri sahipleri, her Perşembe günü aynı sıkıntıyı yaşamaktan sıkıldıklarını belirtmişlerdir. Bilindiği üzere doğru bir uygulama ile dükkan önlerinde dükkan sahiplerinin mağdur olmamaları için belediye tarafından beyaz çizgi çizilerek  sınırlandırılmış, ancak bu sınıra riayet  edilmeyerek  dükkan girişlerinin daraltılması suretiyle  mal indirme ve bindirme sırasında  zorlukla karşılaştıklarını ifade etmişlerdir. Bu sorununun düzeltilmesi noktasında pazarcılarla karşı karşıya gelmemek için zabıtaların bu konuda daha dikkatli olmalarını  böylece bu mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmişlerdir.  

TOKİ KONUTLARININ ÇAMURLU YOLU

TOKİ konutlarında oturan vatandaşlardan aldığımız şikayetlerin en önemlisi, yağmurlu havalarda eve gidip gelirken çamurların içinden geçerek gidip gelmek zorunda olduklarını belirtmişlerdir.

TEMİZLİK SORUNU

Bazı vatandaşlarımız  temizliğin daha titiz yapılması gerektiğini ifade etmişlerdir.

MAHALLE OLMUŞ ESKİ BELDE VE KÖYLER

Mahalleye dönüşmüş eski beldede yaşayan sakinlerimizin  en büyük tepkileri, hizmet alamama noktasında olmuştur. Mahalle sakinleri tarafından temizlik, ulaşım,  yatırım ve yolların açılması veya tamir edilmesi noktasında  yetersiz kalındığı belirtilmiştir.

KALDIRIM İŞGALİ

Öncelikle  kaldırım işgali ile ilgili kesilen cezalarla alakalı ciddi bir kafa karışıklığının bulunmuş olduğu gördük. Bir kısım esnafımızın  işgaliyenin herkesten alınıp alınmadığı, ölçümlemelerde farklı uygulamanın olup olmadığı ve kaldırımın ne kadarının cezasız ne kadarının ceza ödenerek kullanacağı noktasında ciddi yanlış değerlendirmeler yapmakta olduğunu gördük.Öncelikle cezanın hangi şartlarda ve ne kadar alınacağı hususunun açıklamalı bir şekilde esnafımıza yazılı olarak bildirilmesi gerektiği  tespit edilmiştir. Ayrıca kayırmacılık yapılmadığı konusunda esnafımızın ikna edilmesi gerektiği de tespit edilmiştir. Bunların yanında   bir kısım esnafımız , kendilerinden kaldırıma attıkları mallardan dolayı işgal parası, pazarcılardan işgaliye parası alındığını ancak seyyar satıcılarından herhangi bir ücret alınmayarak çifte standart uygulandığını belirterek biz bir yandan kira ödeyip vergi verirken diğer yandan hiçbir şey ödemeyen, istediği yerde tezgah açan seyyar satıcılarından işgaliye alınmamasını eleştirmişlerdir.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Elektriklerin sürekli kesilmesi ve kesintilerin uzun sürmesi tüm esnaf ve vatandaşlarımızın tepkisini çekmektedir. Bu kesintilerden dolayı birçok vatandaşımız maddi açıdan zarara uğramıştır. Elektriğin kesilmesi aynı zamanda su kesintilerini beraberinde getirmek suretiyle su sıkıntısı çektiklerini belirtmişlerdir. Belediyemiz sorumluluğunda olmayan ancak sosyal belediyecilik adına bu konuda  belediyemizin önderliğinde girişimlerde  bulunulması ve bu sorunun giderilmesini talep etmişlerdir.

ARA SOKAKLAR

Bir kısım sokakların ışıklandırma, alt yapı ve parke sorunundan dolayı özellikle gece ve yağmurlu havalarda  ciddi mağduriyetin yaşandığını dile getiren vatandaşlar, hizmete layık vatandaşların sadece işlek caddelerde oturmadığını, ara sokaklarda da vatandaşların oturduğunu söyleyerek bu sokaklarımızın hizmetten uzak kalmaması gerektiğini dile getirmişlerdir. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 05.02.2015 03:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
lokman h . 2015-02-05 12:15:15

milletin saadet e ihtiyacı var ama her nedense seçim günüo sandıkta bişeler oluyor bize yine oylar kayayi başka tarafa ....

Avatar
HAYRETTİN 2015-02-05 15:52:07

HEP SAHADA OLSANIZ NE YAZAR.BU HALK SON AKŞAMDA KARARINI DEĞİŞTİRİR...

Avatar
Sabri Yıldız 2015-02-05 22:51:55

Haberlerinizde video eklentilerini daha çok koyun. Güzel oluyor.

Avatar
adem keleş 2015-02-07 09:55:43

eyer sözünüzün eriyseniz yapacaklarınız neyse sıralayın notere gidin taahhüt ettirin dediklerimiz 5 yılda yapamazsam bana ceza verin deyin

Avatar
fikri @adem keleş 2015-02-09 11:35:54

yaptık yine yaparız..

Avatar
offf 2015-02-15 00:18:29

Arkadaslarin dedigi gibi ne olduysa son aksam oldu...

banner90