banner102

Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluşması

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Of Kaymakamı Eren Arslan, Şehit Ailelerini akşam yemeğinde ağırladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Mart 2016 Salı 20:58
Şehit Aileleri ve Gazilerle Buluşması
Yemeğe Kaymakam Eren Arslan, Garnizon Komutanı Onur Yakan ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun yanı sıra Of Müftüsü Recep Onat, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Dernek Üyesi Gaziler ve Şehit Aileleri katıldı.

Of Vaizi Hüseyin Güven Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemekte konuşan Başkan Sarıalioğlu; “Bu özel günde şehit ailelerimizle birlikte olmak bizlere onur ve mutluluk vermektedir. Evlatlarını yetiştirip bu vatan uğruna canlarını feda eden şehit babalarımızın ellerinden öpüyorum. Annelerimizin ellerinden öpüyorum, ayaklarının altını öpüyorum. Aziz şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum” dedi.

Bu Aziz toprakları "vatan" yapan kahraman ecdadımızın 1.Dünya Savaşında Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil, bütün dünya tarihinin akışını etkilediğini belirten Of Kaymakamı Eren Arslan; “Çanakkale Cephesinde alınan galibiyet, dünya devletlerinin güç dengesini değiştirmiş, emperyalist ruhlarında hayat bulan paylaşım heveslerini yıkmış, yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Her siperde ayrı bir destan yazan kahraman Mehmetçiklerimiz düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. 18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Şimdi 18 Martlarda Türk ulusu Çanakkale şehitlerini yâd ederken kalpleri aynı hislerle dolmaktadır. Coşkudan soluksuz kalırken bu millet, bir kere daha saygı ve minnetle anımsıyor o günleri: Ey Aziz Şehit, Bayraklar memleket ufkunu baştanbaşa donatıyorsa sen göğsünü siper ettiğin içindir düşmana, sen canınla beslediğin içindir toprağı. Şimdi biz her 18 Mart geldiğinde, başımız minnetle eğilirken övüncünle doluyor göğsümüz. Söze sığmıyorsun, marşlardan taşıyorsun. Aziz hatıranı gururla yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

Program Vaiz Hüseyin Güven hocanın yaptığı dua ile sona erdi.

Son Güncelleme: 22.03.2016 21:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90