banner102

Trabzonlu Gençler E-spor ile Buluşuyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan "Trabzonlu Gençler Espor ile Buluşuyor" projesinin Trabzon ayağı Of Gençlik Merkezi'nde başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Ocak 2023 Perşembe 23:52
Trabzonlu Gençler E-spor ile Buluşuyor

Son yıllarda popülerliği iyice artan; e-spor(Elektronik spor, organize video oyunu yarışmaları) heyecanı Trabzon'da yaşanmaya başladı. İzmir, Ankara, Adana, Kayseri ve Trabzon olmak üzere 5 pilot ilde uygulanan proje 300 gencin eğitimi ile başladı. Elemeler sonrası 40 e-sporcuyla devam edilen projede; 'Yayıncı, Koç ve Oyunculuk' eğitimleri veriliyor. Eğitimler sonunda sporculara E-spor Okuryazarlığı Eğitim Bitirme Sertifikası verilecek. Trabzon Of Gençlik Merkezi ve Kayseri Talas Gençlik Merkezleri arasında gerçekleştirilen 'Valorant' savaş ve strateji oyunu ile bir turnuva düzenlendi.

Proje eğitimlerine dair düzenlenen sertifika törenine; Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, DOKA Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kemal Akpınar katıldı.

Sertifika töreninin ardından Gençlik Merkezleri Arası E-spor Valorant Ligi ilk maçı Of Gençlik Merkezi ve Talas Gençlik Merkezi E-spor Takımları arasında gerçekleştirildi ve ilk maç heyecan dolu anlara sahne oldu.

Yoğun ilginin olduğu etkinlik öncesi Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, gençlere yönelik kısa bir konuşma yaptı.

Of'un ev sahipliğinde böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Sarıalioğlu, "Bu tip organizasyonların çok faydalı olduğuna yürekten inanıyorum. Kaldı ki etkinliğin Of'tan başlamasını da bir avantaj olarak görüyorum. Çünkü buralar gerçekten çok bereketli topraklar. Ülkemize spor denilince akla ilk önce futbol geliyor. Böyle farklı organizasyonların olması sevindirici bir durum. Bu imkanları gençlerimize sağlayan başta Cumhurbaşkanımıza, ekibine, spor bakanlarımıza, spor bakanlığındaki bütün bu düşüncenin mimarı olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir ağabeyiniz olarak 56 yaşımı doldurdum. Bu yaşıma kadar şunu tecrübe edindim; eğer bir işi severseniz başarılı oluyorsunuz. Ne yaparsanız yapın kendinizi ve yapacağınız işi sevin. Bununla birlikte başarı ve mutluluk gelecektir" dedi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu program sonunda; "Böyle bir projede Trabzon’un ve kıymetli gençlerimizin yer almasının kıvancı ve mutluluğu içerisindeyim. Tüm zamanların en hızlı büyüyen spor dalı olarak gösterilen e-spor, gençlerin hayatında büyük bir öneme sahip. Günümüzün, çağın sporu diyebiliriz buna. Of Gençlik Merkezi E-spor Atölyemizde, Bakanlığımıza bağlı çeşitli illerdeki Gençlik Merkezleri’nden gelen e-spor takımlarımıza ve Gençlik Liderlerimize ev sahipliği yapıyoruz. İlimizde e-sporun başlangıç noktası olan bu atölye, aynı zamanda bir akademi ve eğitim merkezi. Gençlerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve sürekli faydalandığı bir merkez burası. Trabzon sporda lider şehir. İnanıyorum ki benzersiz bir potansiyel ortaya koyarak, gençlik merkezimizdeki atölyemiz vesilesiyle ülkemizi ve şehrimizi Espor alanında gururlandıracağımız birçok başarıya imza atacağız" diye konuştu.

Ligin ilk karşılaşmasını kazanan Talas Gençlik Merkezi E-spor takımının kaptanı "Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Heyecanlı, çekişmeli ve güzel bir mücadele oldu. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Of Gençlik Merkezi’mize bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90