banner102

Üniversite ve Fabrikalar Doğalgaz Bekliyor

Of İlçemizin Of-Çaykara-Uzungöl yolu üzerinde bulunan asfalt plenti tesisi, Çaykur ve özel çay fabrikalarının bacalarından çıkan dumanların çevre kirliliği oluşturmasının yanı sıra sağlığa, doğaya, turizme, eğitime ve yörede yaşayan insanlara ciddi zarar verdiği görülüyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
17 Eylül 2014 Çarşamba 19:47
Üniversite ve Fabrikalar Doğalgaz Bekliyor
Tepkiler karşısında çare bulmak için KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekanlığı, Of Yurt Müdürlüğü, ÇAYKUR Çamlı Çay Fabrikası Müdürlüğü,  Özçay Çay Fabrikası ve birçok özel fabrikasının AKSA Doğalgaz Karadeniz Dağıtım A.Ş.’den doğalgaz talep ettikleri ancak olumlu cevap alamadıkları öğrenildi.

Söz konusu fabrika ve işletmelerin doğal gaz kullanması ile bu sorunlar çözülebileceği gibi, ekonomik anlamda da kâra geçebileceğini söyleyen uzmanlar, Çay fabrikaları yazın çalışmaktadır. "Doğalgaz tüketimi ise yazın az olmaktadır. 1 km alan içerisindeki çay fabrikaları ve asfalt plenti tesisi ile birlikte; KTÜ Of Teknoloji Fakültesi, Yurtkur Of Öğrenci Yurdu ve Of Kapalı Spor Salonu da gelecek olan doğalgazdan yararlanacaktır. Bu olumsuzlukların giderilmesi için acilen Doğalgazın bu alana getirilmesi, fabrikaların doğalgaz ile çalıştırılması gerekmektedir." diyerek bir an önce Doğalgaz yetkililerinin konuya el atmaları gerektiğini savundular.

Yöre halkı bu olumsuz durumun çözüme kavuşturulması ile ilgili imza kampanyası başlatmış; Cumhurbaşkanlığı Makamına, Başbakanlık Makamına (Bimer), Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Trabzon Valiliğine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Of Kaymakamlığına ve Of Belediye Başkanlığına durumu izah eden şikâyet dilekçeleri ile birlikte başvurularda bulunmuştu.

Solaklı Vadisindeki kirlilik konusunda  duyarlı olduklarını söyleyen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, doğalgaz için gerekli güzergahları belirleyerek yetkili firmaya bildirdiklerini belirterek, Of İlçesinin temiz bir havaya ulaşması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını iddia etti.

Son Güncelleme: 17.09.2014 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90