banner102

YAKALAMAK VE SATMAK YASAK!

Doğada en güzel görünümlü kuşlar arasında yer alan saka adındaki kuşların yakalanması ve satılması yasak olduğu halde bazı kişiler tarafından kaçak şekilde yakalanıp satılıyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Kasım 2017 Pazartesi 12:43
YAKALAMAK VE SATMAK YASAK!
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yasak olan kuşların denetimi yapılırken, kaçak şekilde yakalayan ve satan kişiler hakkında cezai işlem uygulanıyor.

Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından, duyarlı vatandaşlardan alınan ihbar üzerine Of İrfanlı Mahallesi sahilinde yapılan denetimde kimliği belirlenemeyen bir kişinin tuzak kurup Saka kuşlarından yakaladığı gözlemlendi. Olay yerine giden ekipler tuzak kurup kuş yakalayan kişinin olay yerinden kaçtığını, ancak yakalama aletlerini olay yerinde bıraktığını ifade ettiler.

Olay yerinde 1 atmaca ve 2 saka kuşunun bulunduğunu ve saka kuşlarından birinin yakalama ağlarında mahsur kalıp öldüğünü bildiren ekipleri, canlı olan kuşların tedavi edilerek doğaya bırakılacağını söylediler.







Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.11.2017 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90