banner102

O haberimizle ilgili açıklama yapıldı!

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Trabzon İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 25 Kasım 2014 Salı tarihinde web sitemizde yayınladığımız " Of Devlet Hastanesinde yanlış iğne skandalı!" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
27 Kasım 2014 Perşembe 16:00
O haberimizle ilgili açıklama yapıldı!
Söz konusu haberde adı geçen Z.B. isimli hastaya hatalı müdahala yapıldığını kabul eden Trabzon Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selim Seyis konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında hasta Z.B.'nin tedavi süreci esnasında alerjik reaksiyona maruz kaldığını, uzman çocuk hekimi tarafından anında müdahale edilerek ve gereken önlemler alınarak hastanın KTÜ Tıp Fakültesine sevkedildiğini belirten Seyis, konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturma sürecinin devam ettiğini belirtti.

Olayın stajer hemşire tarafından oral verilmesi gereken ilacın damar içine verilmesi sonucu geliştiğini belirten Seyis OFUNNABZI.COM'a şu açıklamayı yaptı:

                                                                                                             

Web sitenizin 25.11.2014 tarihli haberinde “Of Devlet Hastanesinde Yanlış İğne Skandalı” başlığı ile yayınlanan haberde bahsi geçen Zehra Fatma BEKTAŞ isimli hasta, 14.11.2014 tarihinde Of Devlet Hastanesi Çocuk Servisine Bronşiolit tanısıyla yatırılmış ve tedavisine başlanmıştır. 17.11.2014 tarihinde ciddi alerjik reaksiyon gelişen hastaya Çocuk Hekimi tarafından derhal müdahale edilerek gerekli tedavi uygulanmıştır. Deri döküntüleri, hafif ritim bozukluğu ve hafif düzensiz solunum gelişen hastada müdahale sonrası bütün bulgular kaybolarak hasta stabil hale gelmiştir. Hastada kalp ve solunum durması olmamış, kalp masajı yapılmamıştır. Hasta tedbir amaçlı olarak Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edilmiş ancak takibinde hiç bir bulgu gelişmemiş ve bu duruma ilişkin herhangi müdahale ve tedavi uygulanmamıştır. Hastanın Bronşiolit tedavisi tamamlanarak taburcu edilmiştir. Alerjik reaksiyonun, stajer hemşire tarafından oral verilmesi gereken ilacın damar içine verilmesi sonucu geliştiği konusunda idari soruşturma başlatılmış olup, henüz sonuçlanmamıştır.

Yazımız içeriğinin haberinizin yayınlandığı sayfada ve aynı büyüklükte kamuoyu ile paylaşılarak halkımızın doğru bilgilendirilmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Ecz. Selim SEYİS

İdari Hizmetler Başkanı

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 28.11.2014 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90