banner102

Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Of Kaymakamlığı’nın öncülüğünde ve hayırseverlerin katkılarıyla Of’ta gerçekleştirilen ‘Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları’ Projesinin açılış törenine katıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Şubat 2014 Çarşamba 19:09
Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları
Şehit Öğretmen Ali Bulut İlköğretim Okulu’nda oluşturulan “Zenginleştirilmiş Eğitim Sınıfları” projesinin açılış törenine Of Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Murat Saral, okul müdürleri, öğrenmen ve öğrenciler de katıldı.

Çocukların analitik düşünme yeteneklerini geliştirmeyi, problem çözme noktasında çocuklara farklı bakış açıları kazandırmayı hedefleyen projenin açılışında bir konuşma yapan Vali Öz, geleceğe yapılan en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, “Bu proje ilçemizin ve ilimizin başarı grafiğini yükseltecektir. Bu yatırım Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımdır." dedi.

'İlimizde son yıllarda eğitimde hem altyapının güçlendirilmesi, hem teknolojinin kullanılması ve eğitim sistemimizin modernizasyonu açısından çok önemli çalışmalar yapılıyor.' diyen Vali Öz, "Trabzon genelinde ihale ve inşaat aşamasında 550 dersliğin üzerinde inşaatımız var. 2014 yılı yatırım programıyla beraber bu sayı 750’ye kadar çıkacaktır. Bir şantiye gibi çalışıyoruz. Bunun yanında eğitimde kalitenin geliştirilmesi için önemli çalışmalar yürütülüyor. Öğretmen ve öğrencilerimize dün Türkiye genelinde 650 bin, Trabzon’da da 2 bin 200 civarında tablet bilgisayar dağıttık. Dünyada örneği olmayan Fatih Projesi ile çok iyi sonuçlar elde ederek eğitimde hem kaliteyi hem de altyapıyı geliştiriyoruz. " diye konuştu.

Of geçmişi, eğitimi, kültürü ve derinliği olan bir ilçemizdir diyen Öz, "Pek az ilçeye nasip olan eğitim altyapısı Of İlçesinde var. Devam eden okul inşaatlarımızla beraber yapılacak olan hastanemiz, yüzme havuzu ve gençlik merkezi ile Of şantiye halinde geleceğe taşınıyor. Bu gelişmelerde katkısı olan özel sektörümüze, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, onları kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

HEDEFİMİZ OF’U EĞİTİMDE MARKA İLÇE YAPMAKTIR

Of Kaymakamı Arslan ise, “İlçemiz geçmişte olduğu gibi ‘eğitimde marka şehir Of’ vizyonuyla hareket ediyoruz. Bir aile bütünlüğü içersinde eğitim alanında önemli çalışmalar yürütüyoruz. İlçe olarak geçen yıl yüzde 56 olan üniversiteye yerleşme oranını yüzde 69’a OKS’de yüzde 64 olan yerleşme oranını yüzde 71’e yükseltmiş bulunuyoruz. Orta öğretimden liseye geçiş sınavlarında ise ilimizin sonuçlarına baktığımızda geçen yıl 12. sırada olan ilçemiz bu yıl 5. sırayı elde etmiş durumdadır. Hedefimiz bu rakamları daha yukarıya taşıyarak ilçemizi eğimde marka yapmaktır. " dedi.

Konuşmaların ardından zenginleştirilmiş sınıflar projesine destek veren hayırsever işadamı İbrahim Taşpaşı’nın adına Ahmet Can Çevik’e plaket takdim eden Vali, projenin açılışını yaptıktan sonra sınıfı gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları ilgiyle inceledi.

Vali Öz daha sonra beraberindekilerle okulda bulunan anasınıfı ve diğer sınıflara girerek öğrencilere sorular sordu, onlardan okulla ilgili düşüncelerini aldı. Anasınıfında eğitim gören çocuklara da hediye dağıttı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 19.02.2014 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90