banner102

Her ne kadar ele güne karşı gururuna yedirip, açık vermemeye çalışsan da artık mırın kırın edip, burun kıvırmaya başladığını biliyorum. Ancak hala bir beklenti içerisinde olmadığın da söylenemez. Zira birilerinin külhanbeyli tavrı senin beklentilerini hâlâ celp ediyor.

Yalnız, Hüsnü Amca şöyle bir geriye dön de bak! Üç beş hizmetin dışında işine yarayacak ne var? Yollar, köprüler, okullar, hastaneler bir de bol bol rezidanslar... Ha biliyorum, ‘başörtüsü diyeceksin, imamhatip diyeceksin...’ Diyeceksin de acaba bütün bunların ne getirip ne götürdüğünü hiç araştırdın mı Allah aşkına... Öyle ya yine geçiştireceksin ‘üzümünü ye, bağını sorma’ diye.

Yok be Hüsnü Amca, emin ol hiçbir şey düşündüğün gibi değil. Hiçbir şey abartıldığı kadar değil. Hiçbir şey televizyondan izlediğin gibi değil. Yemin etsem başım ağrımaz, senin o televizyondan duyduklarının en az yüzde doksanı algı yönetiminden başka bir şey değil. Yani senin anlayacağın kandırmaca...

Seninkilerin külhanbeyli edasıyla çıkıp güya Batı’ya caka satmasına bakma... Onların hepsi algı yönetimi. Yani senin desteğini sabit kılma hilesi... Onların Batı’ya diklenmelerinin tamamı numara. Bir anlam da sarhoş diklenmesinden başka bir şey değil. Bu ifade Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’a ait. Esas onun söylediklerini kaile almak gerekiyor. Çünkü o, Milli Görüşçü. Milli Görüş, milletin yani senin öz görüşündür...

Ah Hüsnü amca ah neler kaybettiğimizi sana bir anlatabilsem. Ah bir anlatabilsem. Hani insan bazen ‘Amaaan ne halin varsa gör!’ diyesi geliyor ancak iş onunla bitmiyor. Tıpkı şu (affedersin) yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali.

Ya en azından toplumun ahengi bozulduğunun da mı farkında değilsin Hüsnü Amca? Bırak ahengi, ar damarı çatladı ar damarı. Yani insan kendi ailesinin kontrolünü bile kaybetmiş durumda artık. Hatta sen-ben dahi aynı konumdayız.

Buyur işte en basitinden kızın Ayşe bacım... Daha düne kadar dışarı çıkarken edebinde güzel güzel çıkıp, gidip-geliyordu. Peki ya şimdi? ... Şimdi üstte tunik altta tayt, oooh ne ala. Laf aramızda benden duymuş olma da! Geçen şu ana caddede, yanında da bir kaç bayan, açığı da var kapalısı da; utanmadan, sıkılmadan alenen herkesin ortasında yakmışlar sigarayı, bir tüttürüşleri var ki değme gitsin!.. Sakın ha Hüsnü Amca kulağına gitmesin, ne olur ne olmaz... Tabi sen şimdi ona da ‘zemane çocuğu’ dersin...

Bu sadece bir tanesi ama tabii belki de en önemlisi. Milletin hali böyle de Ümmetin ki farklı mı sanki? Yook!.. Bugün Ortadoğu yani İslam coğrafyası alev alev yanıyor. Müslümanlar sersefil... Seninkilere bakarsan her seferinde zeytin yağı gibi suyun üstüne çıkıyorlar. Medya dersen, yalan haber, diziler, bir de seninkilerin kandırmacaları, başka da bir şey yok. Bu ne utanmazlık bu ne arlanmazlıktır anlamıyorum!..

Yani Hüsnü Amca ümmetin hali seni hiç mi ilgilendir miyor? Baksana, artık her birimizin bir Suriyeli komşusu var. Hoş açlar mı susuzlar mı ondan da haberimiz yok ya! Hala cami avlularında köprü altlarında sefalet içinde yaşayanlara rastlıyoruz. Ülkeyi yönetenlerden vazgeçtim, acaba hiç mi içimiz sızlamıyor? ... Sızlasa ne olur? Bu insanlar neden burada ve neden bu haldeler? Neden evlerini barklarını, ülkelerini terkedip geldiler?..

Sadece onlar mı? Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar aynı zillet içerisinde. ‘Acep yarın hangi sefaletle karşılaşacağım?’ endişesiyle yatıp-kalkıyorlar. Bütün ümmetin ümidi hala bizde. Niye? ... Çünkü, şanlı bir ecdadın bakiyesiyiz de ondan. Kıymetini bilmeyiz o başka... Herkes yönünü bize çevirmiş, biz ise Batıya. İlle de gammazlarla bir olacağız.

Vallah billahi Hüsnü Amca, bu dünyamız öyle-böyle bir şekilde geçip gidiyor. Ama öbür tarafta işimiz zor. Hem de öyle bir zor ki, bunun hesabını vermemiz nerdeyse imkânsız. Belki iman ettiğimiz için önünde-sonunda Cennete gideriz ama ilk durağımız kesinlikle Cehennem’dir bilesin. Ne kadar kalacağımızı da Allah bilir.

Yalnız şunu da ifade edeyim ki hala bu dünyadayız ve hala tövbe etme fırsatımız var. Hala Hak-Bâtıl mücadelesinde hakkın yanında yer alıp, takatimizin sonuna kadar mücadele etme fırsatımız var. Nedir ki hesabımızın kolay olmasına vesile olalım.

Yüce Allah hepimize akıl-fikir versin inşallah!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90