banner102

10 Cemâzil-Evvel 1437 (19 Şubat 2016 Cuma)

Bugün günlerden 11 Cemâzil-Evvel 1437, miladi takvime göre ise 20 Şubat 2016 Cumartesi günü. Of İlçesi bu güne parçalı bulutlu bir hava ile başladı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Şubat 2016 Cuma 07:42
10 Cemâzil-Evvel 1437 (19 Şubat 2016 Cuma)

 Of İlçesi bu güne yağmurlu bir hava ile uyandı. Gece geç saatlerde başlayan yağmur ara ara hızırnı artırırken sabah saatlerinde azaldı.  

AYET-İ CELİLE

Dünya sevgisinin bir oyun ve eğlence olduğunu ve bunun için dünyada ne yapıyorsak yapalım sonunun ya cehenneme, yada cennete giden bir yolda azık olduğunu bilmemiz ve idrak etmemiz için Yüce Rabbimiz bize Al-i İmran Suresi 14. Ayet-i Celilesinde şöyle buyurmuştur:

Al-İ İmran/ 14- İnsanlara kadınlar, oğullar, yüklerle altın ve gümüş yığınları, salma atlar, davarlar, ekinler kabilinden aşırı sevgiyle bağlanılan şeyler çok süslü gösterilmiştir. Halbuki bunlar dünya hayatının geçici faydalarını sağlayan şeylerdir. Oysa varılacak yerin (ebedî hayatın) bütün güzellikleri Allah katındadır.

HADİS-İ ŞERİF

   * Sehl İbnu Sa’d radıyallahu anh anlatıyor: 

“Biz (hacc sırasında) Zülhuleyfe’de Resülullah aleyhissalâtu vesselam ile beraberdik. O, birden şişkinlikten ayağı havaya kalkmış bir davar ölüsüyle karşılaştı. Bunun üzerine: “Şu lâşenin, sahibine ne kadar değersiz olduğunu görüyor musunuz? Nefsimi elinde tutan Zât-ı Zülcelâl’e yemin olsun, şu dünya, Allah yanında, bunun sahibi yanındaki değersizliğinden daha değersizdir. Eğer dünyanın Allah katında sivrisineğin kanadı kadar değeri olsaydı, kâfire ondan ebediyen tek damla su içirmezdi” buyurdular.” 

***

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar:

19 Şubat 1861 Tarihinde , Rusya'da toprağa bağlı kölelik yasaklandı.

19 Şubat 1881 Tarihinde , Dinimizin yasakladığı alkollü içecekler Müslüman yöneticilerin olduğu ülkelerde serbestken!  Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletlerinden Kansas'ta tüm alkollü içecekler yasaklandı.

19 Şubat 1915 Tarihinde , I. Dünya Savaşı: Gelibolu muharebeleri başladı.

19 Şubat 1925 Tarihinde , Telsiz tesisi hakkındaki kanun çıktı. Türkiye'de radyonun kurulması TBMM'de kabul edildi.

19 Şubat 1928 Tarihinde , Yoksul kadınlara yardım etmek iddiasıyla!  "Himaye-i Etfal Kadın Yardım Cemiyeti" kuruldu. Cemiyetin adı 1938'de Yardım Sevenler Derneği olarak değiştirildi. Mevhibe İnönü derneğin fahri başkanıydı.

19 Şubat 1947 Tarihinde , İstanbul'da et giderek pahalılaşınca,  İstanbul Belediyesi halkı et boykotuna çağırdı.

19 Şubat 1958 Tarihinde , Londra Konferansı sona erdi. Birleşik Krallık Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanıdı. Birleşik Krallık, Türkiye ve Yunanistan, Kıbrıs'ta garantör devlet oldu. Bağımsızlığın resmi olarak ilan edilmesi 16 Ağustos1960'da oldu.

19 Şubat 1985 Tarihinde , İspanya havayollarına ait Boeing 747 tipi bir yolcu uçağı Oiz dağlarına (İspanya) çarparak düştü: 148 kişi öldü.

19 Şubat 1994 Tarihinde , Libya'da şeriat uygulamasına geçildi; İslami takvim uygulanmaya başlandı.

19 Şubat 1998 Tarihinde , Rusya'dan Türkiye'ye boru hattı ile doğalgaz getirecek Mavi Akım Projesi için müteahhit firmalar arasında anlaşma imzalandı.

19 Şubat 2001 Tarihinde , Milli Güvenlik Kurulu'nun Çankaya Köşkü'nde yapılan şubat ayı toplantısında, Başbakan Bülent Ecevit, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı tartışma nedeniyle toplantıyı terk etti.

19 Şubat 2008 Tarihinde , Küba lideri Fidel Castro görevinden ayrıldığını açıkladı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.02.2016 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90