banner102

12 Cemâzil-Evvel 1437 (21 Şubat 2016 Pazar)

Bugün Of İlçesi güne parçalı bulutlu bir hava ile başladı. Hava sıcaklığı ise Meteorolojinin verdiği bilgiye göre 7 derece olarak belirlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Şubat 2016 Pazar 08:46
12 Cemâzil-Evvel 1437 (21 Şubat 2016 Pazar)

Of'un Nabzı Medya ailesi olarak tüm vatandaşlarımızın Pazar gününün huzurlu ve bereketli geçmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

AYET-İ CELİLE

Yüce Rabbimiz Müslümanlar olarak kardeş olmamızı ve kendi rızası doğrultusunda yaşamamızı Tevbe Suresi 71. Ayet-i Celilesinde şöyle buyuruyor:

"Mü'min erkekler ve kadınlar birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve Resulüne itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle muamele edecektir. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir."

HADİS-İ ŞERİF

Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm)  buyurdular ki:

"Birbirlerini sevmede, merhamette ve şefkatte müminlerin misâli, bir bedenin misâlidir. 
Ondan bir uzuv rahatsız olsa, diğer uzuvlar uykusuzluk ve hararette ona iştirak ederler."

[Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66]

***

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylar:

21 Şubat 1918 Tarihinde,   Bayburt ve Bitlis iline bağlı Ahlat İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşu

21 Şubat 1939 Tarihinde,   Türkiye, İspanya'daki Franco diktatörlüğünü resmen tanıdı.

21 Şubat 1963 Tarihinde,   Eski Milli Birlik Komitesi üyelerinden Alparslan Türkeş ve Numan Esin sürgünden Türkiye'ye döndüler.

21 Şubat 1964 Tarihinde,   CHP Genel Başkanı ve Başbakan İsmet İnönü'ye suikast girişiminde bulunuldu. Olay yerinde yakalanan suikastçının herhangi bir örgüte mensup olmadığı, kendi başına hareket ettiği açıklandı.

21 Şubat 1965 Tarihinde,   20. yüzyılın en etkileyici kitaplarından biri olarak kabul edilen Malcolm X kitabının yazarı  Malcolm X (Malik El Şahbaz), New York'ta uğradığı bir suikast sonucu öldürüldü.

21 Şubat 1970 Tarihinde,   İsviçre Havayolları'na ait bir uçakta Zürih yakınlarında havada patlayan bomba sonucu 38 yolcu ve 9 mürettebat öldü.

21 Şubat 1970 Tarihinde,  Amasya Şilebi Biskay Körfezi'nde battı. 9 kişi öldü.

21 Şubat 1971 Tarihinde,  Yaşar Kemal Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) istifa etti.

21 Şubat 1973 Tarihinde,  Terörist İsrail savaş uçağı, Libya Havayollarına ait bir yolcu uçağını Sina çölü üzerinde düşürdü: 108 kişi öldü.

21 Şubat 1974 Tarihinde,   Hiçbir antlaşmaya doğru dürüst uymayan Terörist İsrail askeri birlikleri, Mısır ile varılan antlaşma uyarınca Süveyş Kanalının batısını tamamen boşalttılar.

21 Şubat 2008 Tarihinde,   Türkiye Kuzey Irak'ta Güneş Operasyonu'na başladı. Harekât 29 Şubat 2008 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerinin Türkiye sınırları içine dönmesiyle son buldu. Harekâtın amacının, "PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün mensuplarını etkisiz kılmak ve Kuzey Irak'taki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hâle getirmek" olduğu belirtildi. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 21.02.2016 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90