banner102

Eski Of SSK Hastanesi çürümeye terkedildi!

Trabzon’un Of ilçesi Kıyıcık beldesinde bulunan eski kıyıcık devlet hastanesi binası kaderine terk edildi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 22:37
Eski Of SSK Hastanesi çürümeye terkedildi!

1997'de faaliyete  başlayan hastane yalnızca  4 yıl sonra hizmete kapatılmıştı.

Trabzon Rize sahil yolu üzerinde bulunan eski hastane binasının içini görenler neye uğradıklarını şaşırıyor. Hayvan leşlerinin bulunduğu hastane içerisinde sağlık malzemeleri gelişi güzel bırakıldığından, korunaksız şekilde kaderine terk edilen hastaneye girenler, bu malzemeleri yağmalamaktan kaçınmadılar.

Kıyıcık devlet hastanesi açıldığından kısa bir sonra hizmet dışına bırakılarak sahipsiz bir şekilde kaderine terk edilmesi, yağmacılar dışında başka uyanıklarında hedefi haline geldi. 

Uyanık hırsızlar hastanenin elektrik kablolarını söküp bakır kısımlarını satarak para kazanmayı amaçlamalarının yanı sıra, hastane boşatıldığında içeride unutulan telefon santrali ve hasta yataklarını da tahrip ettiler.

Bölge halkının büyük tepki gösterdiği bu vurdumduymazlık sağlık sektöründe büyük bir skandal olarak değerlendirildi.

Çevre sakinlerinden Günay Kondel yapmış olduğu açıklamada '' Çok uzun zamandır atıl vaziyette bekletilen bu yapının, şuan ki konumu hem çevre sakinleri olarak bizi üzmekte, hem de devletin boşa giden bu büyük yatırımı bizi düşündürmektedir.

Yaklaşık olarak 2001 yılından beri bu şekilde sahipsiz bırakılan hastanenin akıbetinin ne olacağı hakkında yetkilerinin gerekli açıklama yapmalarını, bölge sakinleri olarak ivedilikle bekliyoruz.

Devletin malını böyle car cur etmeye kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Kondel, burasının farklı faaliyetlerle veya sağlık sektörünün farklı bölümleri ile canlandırılabileceğini belirtti.









Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.05.2013 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
taha 2013-05-14 21:59:39

bu şekilde habercilik yönünüzü göstererek farkınızı ortaya koyun.
tebrikler..

Avatar
özmhvşasjh @taha 2013-05-15 10:23:05

kemalettin köktaş kına yaksın buranın kapanmasındaki yegane sepebtir

Avatar
siyahmavi 2013-05-15 17:18:19

toplumun kanayan yarası olan tüketim çıkgınlığı (israf)ı gündeme getirdiğiniz için emeği geçen herkese teşekkürler. israf haramdır....

Avatar
ishak kuvvetli 2013-05-17 13:47:01

tam bir rezalet neden yetkililer sahip çıkmıyor anlam veremiyorum kimse görmüyor mu bu hali devletin malı bu kadar değersiz mi yazık vallahi sonuçta bizim cebimizden çıkan paralarla yapılmış hastaneydi yetkililerin bu duruma el atmaları lazım hem de bir an önce.

Avatar
Zakir 2013-05-31 09:49:42

iyide bu kurumdan hırsızlık yapanlar binayı yağmalayanlar aydan mı geldiler.onların hiçmi suçu yok bu bina ilk açıldığı zaman bile siyaseten açıldı.milletin parası boşa gitti ve gitmekte

Avatar
serkan kansız @taha 2014-02-24 17:01:10

eski hastaneyi belediyenin ve valiligin iyi degerlentirmesi lazim mesela cocuk esirgeme veya yaşli evi olabilir

Avatar
İBRAHİM TURAN 2014-11-25 11:29:35

yahu o resimdeki makinalar dolaplar malzemeler parayla hesaplanmaz. sadece belediyeler kapanmasın diye uğraşanlar, şu binanın kapısına bir kilit taksalar herşey çözülecekti. yağmacı demeye gerek yok. bunu yapan o yörede bulunanlar. hastane merkezde. yabancı gelip bişey yapamaz. kimse duymadım, görmedim, bilmiyorum demesin. emeğe yazık.

banner90