banner102

İman ve İslam’ın bir tezahürü olan her hayırlı ve faydalı işe öncelikle kalpte niyet edilir. İşte böylesi bir öneme sahip olan kalp, Peygamberimiz (s.a.s) tarafından beden ülkesinin sultanı diye takdim edildi.  

Kalp, sadece vücutta kan dolaşımını ve hayatın devamını sağlayan bir organ, küçük bir et parçası değildir şüphesiz. Kalp manevi hayatımıza yön veren ve akıbetimizi belirleyecek olan bir merkezdir. Kalp, iman ve küfrün, sevgi ve nefretin, cesaret ve korkaklığın, iyilik ve kötülüğün, kısacası bütün duyguların kaynağıdır. Güzellikler de çirkinlikler de hep kalpte başlar kalpte biter. Hayrın ve faydalı düşüncelerin barınağı olan bir kalpten ancak güzellikler yansır. Çirkinliklerle kirletilmiş, olumsuzlukların esiri haline getirilmiş bir kalpten yansıyacak olan da kötülüklerdir. Efendimiz (s.a.s), bu gerçeği “Dikkat edin! Vücutta öyle bir et parçası vardır ki o iyi olursa bütün vücut iyi olur. O bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.”hadisiyle dile getirmiştir.

İnanan kişi, kalbini güzelliklere, hayra ve insanlığın faydasına açar, kötülüklere sımsıkı kapatır. İnanan  kalb selimdir. Selim kalp, Allah’a gönülden teslim olmuş bir kalptir. Bu kalp, ışığını imandan, güzelliğini salih amellerden alır. Selim bir kalpte dünyevi hiçbir kaygı, tasa ve kedere esir olma yoktur; yalnızca Allah’a dayanıp güvenme vardır. Bu kalpte onur ve haysiyeti zedeleme yoktur; izzet ve saygınlık vardır. Selim olan kalpte sorumsuzluk, bencillik, kin, nefret, zulüm yoktur; paylaşma, diğerkâmlık, sevgi, saygı, hoşgörü vardır. Bu kalpte şiddet, husumet değil, şefkat, merhamet, ülfet, muhabbet vardır. Bu kalpte hayâsızlık değil, iffet, erdem, fazilet vardır. Bu kalpte “ben” değil, “biz” vardır; birlikte ağlayıp birlikte gülme vardır.  Bu kalpte kibir değil tevazu, yalan ve eğrilik değil sadakat, kabalık değil nezaket, katılık değil letafet, korku değil cesaret vardır. Selim bir kalbe sahip olan mümin bilir ki; kendisi, borçluya,  hastaya, yaşlıya, darda kalmışa, mazluma, mağdura yardım eli uzatılmasını isteyen bir medeniyetin ruhu vardır..

Tarihine dön bir bak, ecdad neye göre hareket etmiş, ne yapmış Kainatın efendisi Hz. Muhammed Mustafa (sav)Ne yapmış ne söylemiş; Hz. Ömerler, Fatihler, Abdülhamitler, Necmettin Erbakanlar. Ne yapmışlar ne öğütlemişler.. Sen ne yapıyorsun onu da söyle, 

Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da ve daha nice yerlerde ki bacılarının namusu çiğnendi. Filistin'deki bebeklerin ahı yerde kaldı.Myanmar için canın yandı mı, Arakan için canın yandı mı, Mali için canın yandı mı söyle! Türk, Kürt, Arap, alevi Sunni diye birbirimizi ayırmaya çalışılıyor nerdesin.Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksanın altı Yahudiler tarafından kazılıyor haberin mi var? Ey Müslüman! Bütün varlığın peşkeş çekiliyor sen kılını bile kıpırdatmıyorsun. Siyonizm, internet, medya, işbirlikçileri hassasiyetlerimizi aldı götürdü ve sen hala uyumadığını zannediyorsun ve üstelik ne olacak ki, ne olmuş ki diyorsun. Ne zaman uyanacaksın!

Evet Bütün varlığın peşkeş çekiliyor, haberin olmuyor ya da vurdum duymazlık yapıyorsun. Günde 5 vakit namazında Ğayril mağdubi aleyhim veleddallin? diyorsun. Belki anlamını bilmiyorsun ama günde 40 kere Allah'ım bizi gazaba uğramışların; Hıristiyanların sapmışların; Yahudilerin yoluna iletme diyorsun. Diyorsun ama kılını dahi kıpırdamıyorsun. 

Akıllı olmamız lazım kardeşim bir yanda fil öbür yanda karınca diyorsun, siz hangisinin yanında olursunuz diye üstelik bilgelik taslıyorsun, bir de kalkıp hala süper güç Amerika AB diye avazın çıktığı kadar bağırıyor,  reklamını da iyi yapıyorsun.

Yaptırmazlar diyorsun, dünyanın gerçekleri bu diyorsun, reel politika diyorsun.Geçmiş ve geleceğimiz ayağımızın altından kayıyor, sen hala akıllanmıyorsun!

Ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum Ya Rabbi diye başlamadı mı Hamas’ın lideri Şeyh Ahmet Yasin ve Suriye'deki bacılar. Bu mektup sana yazılmamış mıydı ki, kanayan yaralarımız durmaz oldu. Evet Sen harekete geçmediğin için 15 Temmuzlar Arap baharı ... oldu Uyansana kardeşim hala ne diye uyuyorsun sen uyuduğun için ümmetin göz pınarları kurudu! Ropot haline döndü.

Bütün mazlum coğrafyalardaki İslam uğruna varını yoğunu ortaya koymuş direnişçi kardeşlerini an ve de ders al  Ders al ki iş işten geçmeden uyan Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90