banner102

F-16'lar Suriye'deki hedefleri vuracaktı

Pilotların naaşlarının çıkarıldığı gün bomba yüklenen F-16'lar göreve hazırlandı. Suriye'nin uçaksavar ve füze sistemlerinin vurulmasından son anda vazgeçildi.

19 Temmuz 2012 Perşembe 10:37
F-16'lar Suriye'deki hedefleri vuracaktı

22 Haziran'da düşŸürülen Türk F4 jetiyle ilgili önceliğŸi pilotların naaşŸlarının bulunmasına veren Ankara'nın Suriye'ye karşŸılık verme konusunda ciddi bir hazırlık yaptığŸı ortaya çıktı. 5 Temmuz'da DoğŸu Akdeniz'de pilotların naaşŸına ulaşŸılmasıyla İncirlik ܜssü'nde konuşŸlu F-16 uçaklarına "Göreve hazır olun" emri verildi.

UçağŸın düşŸürüldüğŸü günden pilotların bulunduğŸu tarihe kadar Ankara'da mütekabiliyet (karşŸılık verme) senaryoları tartışŸılırken başŸta BaşŸbakan Tayyip ErdoğŸan olmak üzere tüm siyasiler "ܖnceliğŸimiz pilotların kurtarılmasıdır" açıklaması yaptı. Pilotların şŸehit olduğŸu ortaya çıkınca tüm birimler teyakkuza geçirildi. Sınırdaki Suriye uçaksavar ve füze sistemlerinin vurulması için F-16'lara bomba yüklendi. Ancak "vur emrinden" son anda vazgeçildi.

ܜ܇ ÇeKİNCE

Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri'yle istişŸareler sonucunda verilen kararda 3 çekincenin etkili olduğŸu öğŸrenildi. Bunlardan ilki Suriye'ye konuşŸlandırılan Rus sistemleri oluşŸturdu. ܜstün teknolojiyle üretilen Rus savunma sistemleri TSK tarafından yeterince tanınmıyor. Rus füze savunma sistemleri Türk uçakları tarafından henüz test edilmedi. Türk jetinin tam olarak nasıl düşŸürüldüğŸüne ilişŸkin elde yeterince veri olmaması da Ankara'ya geri attırdı. Suriye sistemlerinin vurulmasından son anda vazgeçilmesinin en önemli nedenlerinden birini ise siyasi çekince oluşŸturdu. ܖzellikle Arap Baharı yaşŸayan ülkelerin demokrasiye geçişŸlerinde model olunması, bu ülkelerin yeniden şŸekillenmesindeki rol, Suriye'den kaçan göçmenlere kucak açılması gibi OrtadoğŸu'da birçok alanda barışŸa destek veren Türkiye'nin imajının bozulabileceğŸi öngörüldü.

 

Haber 7

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90