banner102

Uğurlu Kur'an Kursu'ndan 10 Hafız

Mehmed Rüştü Aşıkkutlu hoca efendinin vefatının 36. yıl dönümü, Uğurlu Kur'an Kursu'nun 10 hafız için düzenlediği icazet merasimi ile birlikte anıldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
31 Ağustos 2015 Pazartesi 01:43
Uğurlu Kur'an Kursu'ndan 10 Hafız
 Düzenlenen merasim öncesi hafızlar tarafından Mehmed Rüştü Aşıkkutlu hoca efendinin ruhu için hatim yapıldı. Yapılan Hatimden sonra icazet merasimi Hüseyin Beyaz, Cemal Bayraktar, Yasin Yavan ve Kastamonu Beykoz Camii İmam-Hatibi Ramazan Çetin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Trabzon Yeni Kemerkaya Camii İmam-Hatibi. Hamza Diktaş günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında icazet merasimine olan ilginin azlığından şikayetçi olan Diktaş, "Ömrümde burada yapılan icazet merasimlerinde yolların bu kadar boş olduğunu ilk kez gördüm." dedi.

Kur'an Ziyafetinin bol olduğu icazet merasimi Akşemsettin Camii İmam-Hatibi Sefa Kırcı ve İstanbul Ataşehir Zekeriya Bey Camii İmamı Fatih Kılıçoğlu'nun Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile  devam etti.

10 Hafızın mezun olduğu İcazet merasiminde Samsun Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Şenocak bir saatlik vaaz yaptı. Hafızlığın önemine değinerek sohbetine başlayan Şenocak, "Gereği gibi Kur'an-ı Kerim'i anlayamadığımız ve anladıklarımız ile amel etmediğimiz için evlerimiz, sokaklarımız ve işyerlerimiz Hakkın değil batılın kuşatması altına girmiştir. "dedi. Konuşmasında Mehmed Aşık Kutlu ile ilgili anıları da paylaşan Şenocak, konuşmasını icazet alan 12 öğrenciyi ve onların eğitimcilerini tebrik ederek tamamladı.

Programın son bölümünde mezun olan 10 hafız Kur'an-ı Kerim tilaveti, vaaz ve şiirler okuyarak Uğurlu'ya ve hoclarına veda ettiler. Ardından Av. Cemil Aşıkkutlu Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptıktan sonra  hocaefendinin kendi el yazısı ile yazılan hayatından kesitleri okudu.  Ardından Hafız Furkan Şenocak'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Aşık Kutlu'nun talebelerinden Kamil Şenocak Hocanın duası ve Öğle namazının kılınması ile son bulan programın ardından katılımcılara yemek ikramı yapıldı.

2015 Yılının Hafız olan 10 Öğrencisi:

1.      Yunus Emre Aykaç -Ardahan / Mamak

2.      Yasin Duman - Çorum / İskilip

3.      Emrullah Çolak - Çorum / Merkez

4.      Ömer Yazıcı - Trabzon / Of          

5.      Abdülbaki Özel - Nevşehir / Acıgöl

6.      Murat Özsoy - Trabzon / Çaykara

7.      Yasin Gürdamur - Trabzon / Of

8.      Emre Harputoğlu - Trabzon / Of

9.      Ramazan Özel - Nevşehir / Acıgöl

10.   Ergün Demirci - Trabzon Hayrat

Hafız Mehmed Aşık Kutlu Hocaefendi ile ilgili yapmış olduğumuz haberde, hocaefendinin hayatını okuyabilirsiniz.

http://www.ofunnabzi.com/of/mehmed-sik-kutlu-ofta-anilacak-h4191.html

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 01.09.2015 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90