banner102

Anaokulu Öğrencileri Pazarcı Esnafı Oldu

Of Şehit Ahmet Türkkan Anaokulu öğrencileri esnaflık mesleğini tanımak ve sosyalleşmek için pazar tezgahı kurarak “Pazarcı Esnaflığı” yaparak renkli bir gün yaşadılar. Öğrencilerin kurdukları tezgahlarda satıcı pazarcılar gibi vatandaşlara seslenip sebze meyve satışı yapıldı. Vatandaşların ilgi ve tebessümü ile karşılaşan öğrenciler heyecan, telaş ve mutluluğu bir arada yaşadılar.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
09 Nisan 2016 Cumartesi 01:36
Anaokulu Öğrencileri Pazarcı Esnafı Oldu

Okul Müdiresi Salime Akyüz yaptığı açıklamada;” Amacımız çocuklarımızın meslekleri tanımaları ve mesleğin zorluklarını anlamalarıdır. Yaparak yaşayarak gördükleri bu meslekler neticesinde tüm mesleklerin değerli ve önemli olduğunu görmelerini sağlamaktır. Onlar için farklı bir gün olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Çocuk Esnaf Pazar yerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kabahasanoğlu; ” Çok güzel bir uygulama, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz bu sayede hem eğleniyor hem de mesleklerin zorluklarını öğreniyorlar. Üstelik yavrularımız güler yüzlü esnaflık örneği sergilemeleri de esnaflığa ayrı bir tarz getirmiş oluyorlar. Tekrar emeği geçen herkesi bu etkinlikten dolayı kutluyorum.” Diyerek duygularını ifade etti.

Öğrencilerin tezgâhlarında domates, patates, soğan, salatalık, biber patlıcan, elma, muz gibi ürünler Pazar fiyatına uygun olarak satıldı. Vatandaşların da ilgisini çeken etkinlik ürünlerin satılmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme: 09.04.2016 01:38
Anahtar Kelimeler:
İdris Kabahasanoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90