banner102

Bayraktar, Çakıroğlu Vakfı'nın iftarında konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Of İlçesi Ali Usta Dinlenme Tesislerinde Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği’nce düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

05 Ağustos 2013 Pazartesi 12:13
Bayraktar, Çakıroğlu Vakfı'nın iftarında konuştu
Katıldığı iftar yemeğinde konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğunu hatırlatarak "Yüzde 99'u Müslüman. Tarihten gelen bir yapısı var. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor bir bölge ve Türkiye onun merkezinde bulunuyor. Şimdi Türkiye'nin konumu itibarıyla biz icat yapamıyoruz, buluş yapamıyoruz. Ne yapacağız biz? Tarım ülkesiyiz biz. Ne yapacağız biz? Ara teknik eleman ülkesiyiz biz. O zaman biz çok daha iyi eğitim almak zorundayız. İnsanlarımızı çok daha iyi yetiştirmek zorundayız. Öyle kalem efendisi değil. Çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Eğer biz çocuklarımızı iyi yetiştirirsek kalem efendisi değil, ara teknik eleman, üniversiteyi bitiren, teknolojiyi iyi kullanan, bilgisayar bilen ve lisan bilen, dünyadaki bütün bilgileri alıp onları çok iyi kullanan, çok kaliteli gençler olarak yetiştireceğiz" dedi.

"Biz bu vatana, bu millete en çok sahip çıkan bölgenin insanlarıyız" diyen Bakan Bayraktar, "Milliyetçiyiz diyoruz. Esas milliyetçilik ne biliyor musunuz? Vatanı için en çok çalışan, bayrağını en çok seven, en çok üreten, vatanını en çok seven. Yoksa şoven milliyetçiliğin devri geçti. Eğer vatanın bayrağını en yükseğe çıkarabiliyorsak en çok milliyetçiyiz. O yüzden biz gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. O zeka, o kök bizde var" ifadelerini kullandı.

Çakıroğlu Yardım ve Eğitim Derneği Başkanı ise "Bizim amacız derneğin faliyetlerini bir vakfa dönüştürmek ve o vakıf aracı ile alan değil veren olmak, okuyacak neslimize yardımcı olmak. Onun içinde çalışmalarımız var gücümüzle devam ediyor en kısa zamanda derneğimiz vakıf olacak." dedi.

Bakan Bayraktar iftar sonrası dönüşte ise Kalkınma Mahallesi'nde çay ocağına uğrayarak vatandaşlarla sohbet etti.

Çakıroğulları Vakfının verdiği iftar yemeğine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Of Kaymakamı Eren Aslan, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Gölcük MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu, MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Emin Hacıkerimoğlu, Çakıroğulları Derneği Başkanı Fuat Çakıroğlu, Ofspor Başkanı Olcay Saral, Sürmene Yeniay Belediye Başkan Adayı Mustafa Saral, Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Yaşar Erdem, Of-Hayrat Çakıroğulları Derneği Başkanı İbrahim Çakıroğlu, MHP Of İlçe Başkan Yardımcısı Mümin Çakıroğlu, Sürmene Ülkü Ocakları Vakfı Başkanı Murat Aksu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı Erdem Sürmen, Of Eski Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Meteşen, Basın mensupları çok sayıda davetli ve misafir iftara katılarak dostluk, kardeşlik yemeğinde birlik oldular.

Son Güncelleme: 05.08.2013 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90