banner102

Çelebi'den Karla Mücadele Önerisi!

Of İlçesinde arıcılık sektöründe esnaflık yapan Salih Çelebi adlı vatandaş, Belediyelere çağrı yaparak, son zamanlarda yağan yoğun kar yağışını sokaklardan temizlemek için az maliyetli çözüm önerisi sundu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Ocak 2016 Cuma 23:53
Çelebi'den Karla Mücadele Önerisi!
DENİZ SUYU İLE KAR TEMİZLEME!

Bal Borsası sahibi ve Çelebi Arıcılık işletmecisi 30 yaşındaki Salih Çelebi Belediyelere seslenerek karla mücadelede ilginç çözüm önerisi sundu. Kar çalışmasını kar araçları değil de itfaiye araçlarının yapacağını söyleyen Çelebi, "Yaz mevsiminde cadde ve sokakları toz olmaması için su ile nasıl ıslatıyor ise, kışın da denizden alacakları tuzlu su ile cadde ve sokakları kar yağışı sırasında ıslatmaları sebebiyle buzlanmanın önüne geçilecektir." dedi.

Çelebi, "Kar yağışı sonrası cadde ve sokaklarda biriken kar kütlelerinin rahatlıkla kaldırılmasına ve maddi imkan kaybının en asgariye inmesine vesile olacak deniz suyu, vatandaşların da mağdur olmamasını sağlayacaktır." diye ifade etti.

İTFAİYELER ŞEHİRDE, KAR ARAÇLARI MAHALLELERDE

Deniz kenarında olan ilçelerin bu çalışmayı rahatlıkla yapabileceğini ifade eden Çelebi, "Belediyelerin itfaiye araçları kar yağmaya başladığı zaman özellikle şehir merkezi içerisinde bulunan cadde, ve sokakları deniz suyu ile sulayarak hem kar birikmesini hemde buzlanma oluşmamasını sağlayacaktır. Bu çalışma yapılması halinde kar araçlarının yüksek kesimlerdeki mahallelere zamanında yetişmesi ve daha rahat çalışmalarına zemin hazırlayacaktır. " diyerek araç yetersizliğinin de önüne geçilebileceğini söyledi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 09.01.2016 00:13
Anahtar Kelimeler:
Salih Çelebi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adnankara 2016-01-09 09:56:54

güzel bir öneri hem buzlanma oluşmaz hemde kar erimesi sağlanır bence denenmeye değer...
şimdiye kadar neden denenmedi... !!!!
maliyet yükse mi olur acaba

banner90