banner102

Diksiyon, Beden Dili ve İletişim Konferansına Büyük İlgi

Of Kaymakamı Eren Arslan'ın da katıldığı "Diksiyon, Beden Dili ve İletişim” konferansı KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Kasım 2014 Cumartesi 13:34
Diksiyon, Beden Dili ve İletişim Konferansına Büyük İlgi

 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde idareci olarak görev yapan Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Yener Genç (Diksiyonyener) tarafından verilen konferansta, “Diksiyon, Beden Dili ve İletişim” konularında uygulamalı eğitim yapıldı.

Sunuculuğunu Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Orhan Nazım Aksu’nun yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın açılış (hoş geldiniz) konuşması ile başladı. Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı konuşmasında;  “Trabzon ili Sürmene ilçesinin şirin beldesi Çamburnu mevkiinde deniz kenarında bulunan Meslek Yüksek Okulumuzda sizleri ağırlamaktan gurur duymaktayız. Meslek Yüksek Okulumuz,  en son teknolojik alet ve cihazlarla donatılmış olup fiziki mekân ve altyapı olanakları ile birlikte ülkemizdeki yüksekokullar arasında en üst sıralarda bulunmaktadır.  Genç, dinamik ve gelişime açık akademik kadrosu ile öğrencilerimizi sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve beceri ile donatmaya çalışmaktayız. Bunun yanında Meslek Yüksek Okulumuzun kurucusu KANCA firması, burslar, staj imkânları, teknik geziler ve makine teçhizat yardımı ile Meslek Yüksek Okulumuzu desteklemeye devam etmektedir.  Öğrencilerimizin teknik-mesleki alanda yetişmelerinin yanında; araştırıcı ve analitik düşünebilen, kendine güvenen, sosyal ve kültürel alanda donanımlı, toplumsal etik bilince ve sorumluluğa sahip bireyler olarak da yetişmeleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla herkes için de gerekli olan  “Diksiyon, Beden Dili ve İletişim” konulu sunumlarını yapmak üzere alanında uzman, birçok etkinliği ilgi ile takip edilen Diksiyonyener (Yener Genç) beyi okulumuzda ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.

Uygulamalı ve katılımın yüksek olduğu konferansta Diksiyonyener-Yener Genç özetle şunları söyledi; “İletişimde sesin kendisi yüzde 7, sesin ahengi yüzde 38 ve beden dili yüzde 55 oranında etkili olmaktadır. Çok kısa zamanda vermeye çalışacağımız bu konferans sonunda; Ahenk dolu ve uzun cümleler kurabileceksiniz. Ses organlarınızı keşfedip geliştireceksiniz ve kullanacaksınız. Diyafram solumasını öğrenecek ve soluklanacaksınız. Tanıştığınız herkesin ismini hatırlayacaksınız. Hangi beyin lobu fonksiyonlarınızın önde olduğunu öğrenip, yeteneklerinizi değerlendirip en yüksek potansiyelinizi elde edeceksiniz. Kişilik nedir davranış nedir, değişir mi, insan nasıl etkilenir, öğrenecek ve adeta insan sarrafı olacaksınız. Öğrenme stillerinizi öğrenecek, nasıl daha kolay öğrenebileceğinizi öğrenip hayret edeceksiniz. Konuşmalarınızda güçlendirici kelimeleri kullanabilecek, açık uçlu sorular sorup, etkin dinleyici olabileceksiniz. Sahne korkunuz, topluluğa karşı konuşma endişeniz kalmayacak ve “bir topluluk yok mu, bana bir mikrofon verin konuşayım.” diyeceksiniz.  Beden dilinizi en etkin biçimde kullanabilecek, jest ve mimiklerinizle övüneceksiniz. Pandomimlerinizi izleyenlerin sizi hayretler içinde alkışladığını göreceksiniz. Renklerin dilinden anlayıp, artık bundan sonra giyiminiz hakkında tasalanmayacaksınız. Öğrendiklerinizi hatırlayıp, sadece unutmayı unutacaksınız. Kendiniz motive olmakla kalmayıp insanları da motive edebileceksiniz. Dikkatinizi toplamayı, yoğunlaşmayı ve endişeyi yenmeyi öğreneceksiniz. Doğal yaşama, doğal beslenme, besinler, doğal besin ve rafine nedir öğrenecek ve kendi diyetinizi hazırlayabileceksiniz. Stresi en aza indirme yöntemlerini öğrenip tatbik ederek, gerilimden uzak yaşayacaksınız. Meditasyon, kas gevşetme ve nefesini dinleme gibi birçok teknikle dinlenebilecek ve huzur bulacaksınız. Eğitim, öğretim, hukuk, kanun, tüzük, yönetmelik, yasama, yürütme, yargı, parlamenter sistemimiz, sosyoloji, felsefe, psikoloji, nöroloji, pedagoji, mantık, fonoloji, sanat, biyorafi, depresyon, sosyalizm, radikalizm, liberalizm, organizasyon, plan, hedef, anatomi, makale, fabl, tiyatro, dramatize, masal, şiir, dikkat, konsantre, uyku, tonlama, kültür, demonstrasyon, vurgu, şive, iletişim, ahlak, doğaçlama, telepati, ağır metal, konson, vokal, toplantı türleri, sinerji, gibi birçok terim, tanım ve kavramı daha iyi öğreneceksiniz. Ebeveynler çocuklarının yeteneklerini tespit edebilecek ve onları hangi meslek dalına yönlendireceklerini öğrenmiş olacaklar. Gençler hangi mesleğin kendilerine uygun olduğunu, nasıl ve nerelerde çalışabileceklerini öğrenmiş olacaklar. Emekliler ise zamanlarını nasıl değerlendirebileceklerini, hobilerinin neler olduğunu öğrenecek ve mutlu bir emeklilik yaşayacaklar. Dahası ve en önemlisi, dört temel stratejimle daha sağlıklı ve bünyenizi stresin etkisinden uzak tutarak nasıl yaşayabileceğinizi öğreneceksiniz.” dedi.

Diksiyon, beden dili, halkla ilişkiler ve iletişimin önemini tüm katılımcılarla birlikte uygulama yaparak anlatan Diksiyonyener-Yener Genç, sunum aralarında yaptığı anketler sonucunda aldığı geri bildirimlerle sürdürdüğü konferans sonucunda, katılımcılara test usulü sorularla sınav uyguladı. Katılımcıların dikkatle takip ettiği konferans sonucunda MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından, Diksiyonyener-Yener Genç’e plaket takdim edildi. Konferansa Of Kaymakamı Eren Arslan, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Kahveci, Araklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili/Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Altın, Of SGK Merkezi Müdürü Ahmet Altunsoy, Araklı SGK Merkezi Müdürü Mustafa Köse, banka müdürleri, Çamburnu gemi tersane çalışanları, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu idarecileri ile akademik ve idari personeli, öğrenciler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 3  (üç) saat süren program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sonra erdi.   
            

Son Güncelleme: 01.11.2014 13:37
Anahtar Kelimeler:
Eren Arslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90