banner102

GAD'dan Zehir Toplama Hizmeti

Genç Aydınlar Derneğinden çevremizi ve insan sağlığını birebir ilgilendiren güzel bir çalışma daha.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Şubat 2014 Perşembe 11:40
GAD'dan Zehir Toplama Hizmeti
Of ilçesinde 2007 yılından kurulan ve dernek üyeleri ile doğa koruma ve alternatif sosyal ortamlar oluşturma üzerine birçok faaliyette bulunan Genç Aydınlar Derneği, çeşitli kurumlarda ve işyerlerinde atık pil kutularında biriken atık pilleri, ilçede toplayarak geri dönüşüm firmasına yolladı.

Dernek Genel Sekreteri ve Doğa faaliyetler sorumlusu Ümit Öztürk “T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş TAP Derneği’nden atık pil toplama kutuları, ilçe merkezinde birçok kurum ve kuruluş tarafından temin edilmiştir. Atık pil kutularında toplanan atık piller belirli süre sonra, içerisindeki kimyasalın açığa çıkması ile insan sağlığını ve çevreyi tehdit eder hale gelmektedir. Pillerin içerindeki zehirli kimyasalların insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları vardır. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yol açar.

TUBİTAK kaynaklarına göre bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir. Pillerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermemesi için kısa bir süre içerisinde toplanması ve geri dönüşüme yollanması gerekmektedir. Genç Aydınlar Derneği bu aşamada devreye girerek, Of İlçesinde atık pil toplanması ve geri dönüşüme dahil edilmesinde bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır. Saha çalışmaları ile de toplumsa enerjiyi harekete geçirme çabası içerisindedir. Bu kapsamda bilgimiz dâhilindeki atık pil kutusu sahibi kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek, atık piller geri dönüşüme yollanmıştır. Kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarımız ise toplanan atık pillerin insan sağlığı ve çevre sağlığına zarar vermeden geri dönüşüme dahil olmasından mutluluk duyduklarını ifade etmişlerdir. Atık pil toplama faaliyetlerinin amacına ulaşması da insanımızın motivasyonunu olumlu etkilemiştir. “ dedi.

Ayrıca, atık pil kutusu elde etmek isteyen kurum ve işyerlerimiz, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izinli www.tap.org.tr adresinde pil toplama malzemesi istiyorum formunu doldurarak atık pil kutularının adreslerine gelmelerini sağlayabilirler. İlçemizde atık pil biriktiren ve geri dönüşüm için yollama işi için zahmete girmek istemeyen kurum ve işyerlerimiz için ise aşağıda adresi yazılı olan Genç Aydınlar Derneği ile iletişime geçilebilirler.

GENÇ AYDINLAR DERNEĞİ

Sulaklı Mh. Hükümet Konağı Arkası Konak Sk. No:7/C OF, TRABZON

Tel : 0462 771 6575 e-posta: [email protected]

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.02.2014 14:05
Anahtar Kelimeler:
GADÜmit Öztürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90