banner102

Günde En Az İki Saat Kitap Okumalısınız!

Of Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği eğitim konferansına Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz katılarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere yaptığı konuşmada, her öğrenicinin günde en az ders kitabının dışından iki saat kitap okuması gerektiğini söyledi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
29 Nisan 2016 Cuma 02:12
 “İmam Hatip Gençliği ve İmam Hatiplilerin Gelecekleri” konulu buluşmada Dekan Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, öğrencilere tecrübelerini örneklerle aktardı. Öğrencilere her ay en az bir tavsiye kitabı okumalarını, geleneğe bağlı kalarak, yeniliklere açık olmalarını, farklı fikir ve düşüncelere saygı göstermelerini ifade eden Dekan Yavuz, öğrencilerimizin kendi kişiliklerini kazanmalarına yardımcı eserlerle ve işlerle meşgul olmalarını önerdi.

Özgüvenin çok önemli olduğunu söyleyen Yavuz, "Bir İmam Hatip Lisesi öğrencimiz, günlük dersler dışında, en az iki saat kitapla, bilgiyle meşgul olmalıdır. Dinimizin ilk emri de “Oku”dur.  İlahiyat Fakültemize Of’tan çok öğrencimiz gelmektedir. Oflu öğrencilerimiz hem lider, hem organizatör, hem yönetici vasıflarını taşımaktadırlar ve çok başarılı olmaktadırlar. Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerimizle birlikte bölge olarak öğrencilerimizden biz çok memnunuz. Of ve Çaykara bölgesi öğrencilerimiz kendilerini çok güzel yetiştirmektedirler. Of İmam Hatip Lisemiz de çok değerli insanlar yetiştirmiştir. Ben sizlerin her birinin gelecekte, Kaymakam, Vali, Öğretim Üyesi olmanızı istiyorum ve bekliyorum. " diyerek bütün öğrencileri bu kapasitede gördüğünü ifade etti.

Of'ta Üniversite yapılması konusuna da değinen Yavuz, “Bölgede en güzel Üniversite Of’a yakışır. Of’un yetiştirdiği, Oflu Öğretim Üyeleri Of’ta İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitimi Fakültesi,  Mühendislik ve diğer Fakülteleri de kurabilecek kapasitededirler. İmam Hatip Lisemiz ve diğer okullarımızdan mezun, Öğretim Üyesi olan değerli insanlarımız sayesinde, Bölgede en güzel Üniversite Of’umuza yakışır. Bunu rahatlıkla ifade edebilirim.” dedi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Sedat Gül, Trabzon Müftü Yardımcısı Yunus Emre Küçük, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Rıza Köroğlu, Okul Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda İmam Hatip öğrencisi katıldı. Program plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 29.04.2016 03:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90