banner102

İlk Kimlik Kartı Kaymakam Arslan’a

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik kartlarını tarihe karıştıracak olan yeni çipli kimlik kartları Of’ta verilmeye başlandı. Of’ta verilen ilk çipli kimlik kartını Of Kaymakamı Eren Arslan aldı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Ekim 2016 Cuma 23:54
İlk Kimlik Kartı Kaymakam Arslan’a

Ülke genelinde pilot bölge olarak Kırıkkale de Mart ayından itibaren vatandaşlara verilen yeni çipli kimlik kartları, yaklaşık On ilde dağıtılmaya başlandı. Yılsonu itibari ile de yurt genelinde yeni kimlikler verilebilecek.  Uzun zamandır teknik alt yapı çalışmaları devam eden yeni kimlik kartları için personel bilgilendirme seminerleri de tamamlandı.

Yeni kimlik kartları için kişi kendisi müracaat edecek olup, bir adet biometrik fotoğrafı ve mevcut kimlik kartı ile 15,00 TL (Onbeş Türk Lirası) yanında getirmesi yeterli olacak.

Nüfus Müdürlüğünce kişinin önce imzası, ardından parmak ve avuç izleri alınacak. Hemen yan tarafta bulunan ekranda kişinin kimlik ve adres bilgileri yansıyacak olup, kişinin onayı alındıktan sonra işlem tamamlanacak. Tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemlerin ardından imzaladığı evrak, fotoğraf ve eski kimlik tekrar vatandaşa iade ediliyor. Ve bir de içerisinde yeni kimlik için şifre bulunan kapalı zarf verilip işlem tamamlanıyor.  Parmak izi alımı için işlem biraz zaman alıyor. Yaklaşık 15 dakika süren işlemin ardından, Bakanlığın onayı ile yeni kimlik kartı vatandaşın adresine kargo ile gönderilecek. Vatandaş yeni kimliğini eline aldıktan sonra tekrar Nüfus Müdürlüğüne giderek, oradaki cihazdan şifresini değiştirerek kimlik kullanıma hazır hale gelmiş olacak.

Uygulama kapsamında ilk müracaatı yapan Of Kaymakamı Eren Arslan, yeni çipli kimlik kartını aldı. 

 

Son Güncelleme: 21.10.2016 23:57
Anahtar Kelimeler:
Eren Arslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90