banner102

İnsanlığın Tek Çaresi İslam Birliğidir

Anadolu Gençlik Derneği tarafından her hafta düzenlenen tefsir sohbetleri, çoğunluğu gençlerin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
03 Şubat 2014 Pazartesi 22:42
İnsanlığın Tek Çaresi İslam Birliğidir

Her hafta Pazartesi akşamları gerçekleştirilen ev sohbetleri sıcak bir ortamda yapılırken, sohbetler AGD Yurt binasının yapım aşamasında olması hasebiyle evlerde gerçekleştiriliyor.

Her hafta farklı bir evde gerçekleştirilen sohbetlerde günümüz ile bağlantılı tefsir dersleri yapılıyor.

AGD Of Temsilcisi Hasan İnan hocanın yaptığı sohbetler sıcak bir ortamda gerçekleştirilirken, sohbet öncesi çay, pasta vb ikramlar yapılıyor.

Son yapılan tefsir sohbetinin konusu; Allah (Celle Celalühü) ve Resulünün (Sellahu Aleyhi Vesellem) daveti oldu.

Müslümanlar olarak Allah (Celle Celalühü) ve Resulünün daveti karşısında çeşitli bahaneler üreterek yüz çevirdiğimiz zaman İslam dairesi içerisinden çıkacağımızı vurgulayan Hasan İnan, samimi Mü'minlerin ise bu davet karşısında "İşittik ve iman ettik" demeleri gerekiyor, diyerek bu günün en büyük sorununun bu olduğunu dile getirdi.

İnan, "Günümüzde ülkemizin ve dünyanın zulüm ve işkencelerle çalkalanmasının tek sebebi vardır; buda samimi şekilde iman etmeyişimizdendir. Yaklaşık bir buçuk milyar Müslüman tek bir çatı altında toplansa, zalimler kesinlikle zalimliklerini yapamayacaklardır. Biz Müslümanlar tek çatı altında İslam Birliğini kurarsak hem Mü'minleri zulüm altından kurtaracağız, hemde zalimleri zalimliklerinden vazgeçireceğiz. Bu şekilde bütün dünya huzur ve barış içerisinde olacaktır." dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 03.02.2014 22:43
Anahtar Kelimeler:
Hasan İnan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90