banner102

İspir Yedigöller’de İnsanlık Örneği!

Of İlçesinde 2007 yılında kurulan ve Dernek üyeleri ile birlikte birçok sosyal faaliyetler gerçekleştiren Genç Aydınlar Derneği, Erzurum/İspir Yedigöller turistik alanında insanlık için örnek teşkil edecek faaliyet yaptı.

19 Ağustos 2013 Pazartesi 23:29
İspir Yedigöller’de İnsanlık Örneği!

 İspir Yedigöller doğa alanına, Genç Aydınlar Derneği’nin yaptığı doğa gezisinde çevre temizliği yapıldı. Doğa yürüyüşüne gelen insanları gönüllülük esasına göre katıldığı faaliyette 4 büyük boy poşet çöp toplandı. Toplanan çöplerin içeriğinde, plastik su şişeleri, peçete, meyve-sebze kabukları v.b. gibi alanın kirliğini ve görsel güzelliğini düşürücü atıklar yer aldı. Toplanan çöpler araçlara konarak şehir merkezinde çöp kutularına atıldı.

Genç Aydınlar Derneği’nin “Pozitif Yönelimli Alternatif Sosyal Ortamlar” amacında düzenlenen Doğa Gezileri faaliyeti kapsamında, Rize ve Trabzon’dan 48 doğaseverin katıldığı İspir Yedigöller Doğa Gezisinde göl içerisinde yapılan doğa yürüyüşü bitiminde, doğaseverler, yetkililerin verdiği plastik eldiven ve plastik çöp poşetleri eşliğinde alanın çöplerini topladı.

DOĞACILAR SADECE AYAK İZİNİ BIRAKMAMALI

Genç Aydınlar Derneği Genel Sekreteri Ümit Öztürk, “ Doğal alanlara insan etkisinin altında. Doğal alanlara giren insan sayısı doğal alanların ekolojik toleranslarını yada kendini yenileme hızını düşürmektedir. İnsan ülke dışına çıktığında yediği yabancı bir yemeğe gösterdiği tepki gösteriyor ise, doğal alanlara atılan her çöp doğal alanlar tarafından aynı tepkiyi gösterir. İspir Yedigöller doğal alanı İspir Belediyesi tarafından yapılıp, Yedigöller havarisi tarafından kırılan BETON MERDİVENLERİ böğründe taşırken, gelen ziyaretçilerin attıkları çöplerin doğal alanın ekolojik yenilenme hızını daha da geciktirecektir. Biz de doğal alanın mevcut durumunu iyileştirmek adına mevcut insan etkisini azaltacak çöp toplama faaliyetini gerçekleştirdik. Doğacılar doğal alanlara sadece ayak izlerini bırakır diye bir tabir vardır. Ben bu fikri eksik buluyorum. Doğacılar sadece ayak izini bırakmamalı. Doğal alanın durumunu iyileştirecek bir eylemi de ayak izine eklemelidir. “ diye ekledi.

Merkezi Of'ta bulunan Genç Aydınlar Derneği hakkında da bilgi veren Ümit Öztürk, 'Pozitif Yönelimli Alternatif Sosyal Ortamlar faaliyetlerini facebook.com sitesinde “Genç Aydınlar Derneği” sayfasından duyurmaktayız. Faaliyetler olarak; Doğa Gezileri, Fotoğrafçılık Kursları, Kuş Gözlem Eğitimleri, Doğa Aktivistliği kursları vermekteyiz' diye ifade etti.

BU DOĞAYA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ!

Faaliyet sırasında kuş gözlemi, kelebek gözlemi ve yaban hayatı gözlemi yapıldığını ifade eden  Faaliyet sorumlusu Bio. Mustafa Ünüvar, 'Yedigöller bölgesi yaban hayatı yönünden çok zengin bir alandır. Gezi sırasında, Çayır delicesi, Kiraz kuşu, Duvar tırmaşık kuşu, kerkenez, kırmızı gagalı dağ kargası, büyük dağ bülbülü, tanımı henüz yapılmayan birçok kelebek ve yaban hayvanların izlerine rastlandı. Yaban hayatının devamı insanın varlığı ile ters orantılıdır. İnsanlar ne kadar olumsuz etkiyi bölgeye taşırsa, burada görülen biyoçeşitlilik yıllar geçtikçe azalacaktır. Bu alan sahiplenilip var olmak zorundadır. Biz buralara ziyaretlerimiz sırasında alanı iyileştirecek faaliyetler içerisinde olacağız'  dedi.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 24.08.2013 18:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer küçükakyüz 2013-08-19 23:40:36

Aydınlar ilk defa bi işe yaramişsunuz aferun size. Yaylalari temiz tutun taksimi pislersunuz

Avatar
yalçın" 2013-08-20 10:51:09

reklam kokan hareketler bunlar mayk.....

Avatar
Bülent Alioglu 2013-08-20 20:43:24

Hem gezmek dogayla başbaşa kalmak hemde çevre bilinci olvuşturmak için yapılan bu etkinliği düzenleyen arkadaslara teşekkürler.

Avatar
Ümit Öztürk @Ömer küçükakyüz 2013-08-20 22:51:06

yalçın... arkadaşıma... reklam ise... beraber yapabiliriz.

ömer küçükakyüz arkadaşa ise... kütüphane arkasında derneğimiz... ön yargınızı bir kenara bırakırsanız derneğimizin size tanıtabiliriz. zannettiğiniz gibi olmadığını anlarsınız. :)

Avatar
yalçın 2013-08-21 09:36:21

ben nedyanın önünde reklam yapmam..gider temizlerim kimsenin ruhu duymaz....

Avatar
davut akbulut 2014-10-25 22:27:54

temizlik imanın direyidir sevgili kardeşlerim ispirli davut akbulut olarak sizleri canı gönülden kutlar anlınızdan öperim

banner90